Cursus

Inmiddels heb ik de eerste les van de cursus digitale fotografie gehad. Het was voornamelijk kennis maken met elkaar en we hebben wat theorie doorgenomen en ervaringen uitgewisseld. De cursusleidster heeft zeer geanimeerd verteld over haar reizen en daarbij liet ze foto’s zien die ze tijdens die reizen gemaakt heeft. We hebben een paar opdrachten gekregen waar we mee aan de slag kunnen. In mei is er ook een excursie naar de dierentuin in Emmen en gelukkig kon ik me daar nog voor aanmelden. De cursusgroep bestaat uit vijf vrouwen en twee mannen. Ondertussen fotografeer ik er lustig op los, vier vrije dagen geven me daar mooi de kans voor. En dan het weer!! Meest besproken onderwerp, maar heel belangrijk als je vrij bent en als je graag foto’s maakt. Dus we genieten weer erg van de tuin en alles wat er bij hoort.

genieten

groene kikker
Deze groene vriend(in?) zit al een paar dagen lekker in het zonnetje.
Nog even en de kikkerconcerten beginnen weer. De kikkers bij de buren lieten zich al even horen.

2 thoughts on “Cursus”

  1. Hoi Lenie,
    Ziet er goed uit hoor! Ik heb ook op de site van de cursusleidster gekeken, leuk! Dingen in de praktijk leren gaat vaak veel beter dan alleen maar uit een boekje, gaat vast wel lukken.
    Wat PSP X2 betreft, een goed programma maar er komen geen nieuwe versies meer en ik denk dat Corel het hier ook bij houdt, er zijn nl. al bijna 3 jaar geen nieuwe versies meer gekomen en van de concurrent dus wel. Ik werk er zelf niet graag mee, Photoshop is veel fijner. Wat voor jou een goed alternatief zou zijn is Photoshop Elements 6 of 7, persoonlijk vind ik dat inmiddels veel beter als PSP X2. Het is even wennen maar daarna wil je niet anders meer, bovendien is dan de stap naar Photoshop CS3 of CS4 later niet zo groot meer. En wat mogelijkheden betreft kan PSP echt niet tippen aan Photoshop. Een aantal dingen vind ik ook erg onhandig en zeker het raw bewerken is echt waardeloos en uiteindelijk zul je toch in raw gaan werken, dat gaat met Photoshop Elements al aanzienlijk beter.
    Groetjes, Joke

  2. Mooie foto’s weer! Kom je ook even in mijn tuin kijken? Ik zag die donkerrode azalea in bloei staan (vroeger eens afgeschoffeld, weer gelijmd, en elk jaar groter geworden)
    Wèl natuurlijk camera meenemen, hihi

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.