Opnieuw sneeuw

Vanmiddag begon het te sneeuwen en in korte tijd zag het er weer zo uit:

Vanuit de kamer genomen, vandaar een weerspiegeling rechts in beeld.

Een paar uur eerder was er nog geen vlokje in de lucht… ik had vanmorgen wat doppinda’s op een tafel gelegd voor de gaaien. In de krant van zaterdag stond namelijk dat het eigenlijk dierenmishandeling is als je strengen doppinda’s ophangt voor de kleine vogeltjes zoals de mezen. Ik kreeg acuut een schuldgevoel. Ik heb er nooit bij stil gestaan dat het die kleine vogeltjes zo veel moeite en energie kost om die pinda’s uit de dop te peuteren… Daarom heb ik ze voor de gaaien neergelegd, die rovers redden zich er wel mee. Er waren 2 op bezoek die om de beurt een doppinda meenamen:

4 thoughts on “Opnieuw sneeuw”

 1. Deze foto’s zijn beter gelukt dan die ik had gemaakt met mijn mobiele telefoon van een veel te grote afstand 😉

 2. Ja ook hier ligt weer sneeuw Lenie.
  Tjee ik ga morgen de door mij geregen doppinda`s maar gewoon in een schaal doen en maak er een mooie presentatie van :-))
  Ik had er drie gemaakt maar eentje was verdwenen :-))
  Gewoon gejat door de gaaien :-)))
  Voorzichtig morgen 😉
  Groetjes 🙂 Aly

 3. Hier (Zwolle) ligt ook weer een pak sneeuw. Ik zit er niet op te wachten, maar ja daar houden ze geen rekening mee:-)
  Wat de meesjes betreft, ik heb altijd van alles voor ze, vetbollen en zonnepitten, dus keus genoeg, en ik vind het geen dierenmishandeling hoor. Ze zijn hartstikke handig en hebben zo een pinda open. En ik heb het idee dat in bijna elke tuin wel wat hangt, dus ik geloof niet dat ze veel tekort komen.
  maar die gaaien komen zo ook aan hun trekken, dus dat ik ook mooi:-)
  groetjess

 4. Zo dat is al een best pak sneeuw! Hier heeft het een pietsie geregend, het vriest inmiddels dus wat er valt zal dan ook wel sneeuw zijn. Mooie foto’s, vooral die middelste. Voor de meesjes heb ik altijd van die netjes met reeds gedopte pinda’s, vetballen en pindakaas 🙂
  Groetjes, Joke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.