52 Weken Fotografieproject – week 14

‘Lensflare’ is het onderwerp voor week 14. Niet eenvoudig vond ik. Terwijl lensflare wel eens onbedoeld op een foto verscheen, kreeg ik het nu amper voor elkaar om het bewust in beeld te krijgen. Na wat zoeken op internet las ik zelfs tips over hoe je het bewust in je foto zet met behulp van Photoshop. Maar dat gaan we niet doen natuurlijk, dat is mij te min ­čśë Dus, terwijl we een paar dagen met de camper weg waren, dook ik af en toe met mijn camera op wat struiken om tegen het licht in te fotograferen. Want dat is waardoor je lensflare ziet verschijnen, wanneer direct licht reflecteert op de lens. Soms zie je dan wat bolletjes op een rij, maar┬áhet kan ook een vage witte waas zijn. In deze foto vind ik het nog het meest duidelijk op de bovenste bloeiwijze van de plant:

Lensflare

Vanmorgen heb ik een nieuwe poging gedaan die achteraf gezien niet gelukt is. Want in plaats van lensflare is hier het zogenaamde bokeh effect ontstaan. Desondanks wel een mooie voorjaarsbloeier:

bokeh

Wat ik in mijn hoofd had is deze keer niet echt gelukt. Volgende keer beter.

One thought on “52 Weken Fotografieproject – week 14”

  1. Lijkt mij idd heel moeilijk. de 1e foto is wel mooi gelukt denk ik.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.