Bargerveen

Ter voorbereiding op een excursie naar het Bargerveen met de fotoclub, zijn we daar vanmiddag even op verkenning geweest. We dachten een paaltjesroute te lopen van zo’n 3 á 4 kilometer, maar er leek geen eind aan te komen. Gelukkig zagen we op een gegeven moment weer een informatiebord en daaruit bleek dat we een route liepen van zeker 6 km. Mijn man is werkelijk kleurenblind, maar zó erg nou ook weer niet…. Hij beweerde dat we de gele route zouden lopen terwijl hij tegen mij gezégd had dat we de blauwe zouden lopen…. En ik heb in vol vertrouwen rustig achter hem aangehobbeld al foto’s makende… Nou ja, het heeft even geduurd voordat we weer bij de auto waren, maar van het gebied hebben we in ieder geval een indruk :-).

We zagen heel veel verschillende paddenstoelen, te veel om hier te plaatsen. Ik maak ze in een album op mijn website binnenkort. Maar eerst moet ik de namen nog opzoeken want ik weet er maar van 1 soort de naam:

De vliegenzwam (Amanita muscaria).

Voor het eerst zag ik een putter (ook wel distelvink genoemd), mooi gekleurd vogeltje!

Het is een bijzonder vochtig gebied, men heeft het voor elkaar gekregen dat hier weer veenmos groeit. Alhoewel dit veenmos per jaar slechts 1 milimeter groeit (ja echt milimeter), is men er erg blij mee. Via de site van Staatsbosbeheer kun je meer lezen over dit gebied.

Deze bakken liepen over een spoor, hierin werd vroeger het afgestoken hoogveen vervoerd om het later te drogen en als turf voor het stoken te gebruiken. Wat een geschiedenis…

Het is werkelijk een prachtig gebied geworden, hier kunnen we ons wel een paar uur vermaken met de fotoclub!

One thought on “Bargerveen”

  1. Dat ziet er zeker schitterend uit, lekker voor een extra lange wandeling 🙂 En jeetje een gewas dat maar 1 mm per jaar groeit, apart en wel iets om extra zuinig op te zijn!
    Lijkt me een heerlijk gebied om eens rond te dwalen.
    Groetjes, Joke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.