Camera in onderhoud

Op een aantal foto’s zag ik steeds vlekken die ik niet kon verwijderen. Ik kreeg al eens een tip van Joke dat er dan vlekken op de sensor kunnen zitten. Handmatige sensorreiniging hielp niet en ik ging op zoek naar een andere methode. Blijkt dat je daar schoonmaaksetjes voor kunt kopen, maar gezien de prijs daarvan kun je het net zo goed door een erkend bedrijf laten doen. Ik durf het ook niet aan om dat zelf te doen. Dus wij naar Urk, we waren op de terugweg van Schiphol (dochter met aanhang naar het vliegtuig brengen) want op Urk is een heel bekend bedrijf dat ook sensorreiniging aanbiedt. Wat blijkt: durven ze het niet aan met mijn camera want ze zien “iets” op de sensor wat er niet hoort………… heb ik weer….. Jammer, maar ze konden me niet helpen. Zaterdag ben ik naar Groningen gegaan naar het bedrijf waar ik de camera gekocht heb. Waar ik al bang voor was: hij moet opgestuurd worden…. dus ik ben hem waarschijnlijk wel 5 weken kwijt! Aangezien ik garantie heb, dacht ik: het moet maar. Ter vervanging een Canon Powershot A710IS gekocht zodat ik wel verder kan met de cursus straks!!!
Het is wel even weer wennen, maar het zal wel lukken.

Vanmorgen nog eens een landschapsfoto geprobeerd, omdat het zo bewolkt is was ik bang voor “saaie kleuren”, maar deze valt wel mee:

Landschap

De scherpte van de afbeeldingen is wel goed. Met deze camera kan ik me wel even behelpen. Diafragma en sluitertijd zijn handmatig in te stellen, dat is belangrijk. Kan alleen even niet in RAW fotograferen, maar dat is ook geen ramp.

3 thoughts on “Camera in onderhoud”

 1. Dat is ook balen dat je je camera zo lang kwijt bent. Ik ben gisteren bij Konijnenberg in Turnhout (B) geweest voor een sensorreiniging. Want mijn landschapfoto’s (met een hoog F-getal) vertoonden vaak vlekjes. Ik hoop dat ik er nu weer voor even vanaf ben!

 2. Dat is niet zo leuk ik hoop dat het weer helemaal in orde komt met je camera.
  De foto’s met deze camera zijn ook mooi ach weetje de hand van de meester doet ook wat he”-))
  groetjes Sary

 3. Hoi Lenie,
  Dat is balen met je camera, ik laat de mijne ook ongeveer 1x per jaar in Urk schoonmaken. Heb je de camera zelf opgestuurd? Dat gaat nl. sneller, scheelt vaak meer dan een week aangezien leveranciers doorgaans eens per week opsturen. Als de camera naar TechRepair gestuurd is kun je de status volgen van de reparatie, zie http://www.techrepair.nl daar is nl. nu ook een camera van mij, is al bijna vijf weken weg. Kon deze tijdens de vakantie missen overigens.
  Groetjes, Joke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.