Confusius China Light Festival Haren

Vrijdagavond heb ik een serie foto’s gemaakt van de objecten die in Haren staan opgesteld. Een statief was beslist noodzakelijk. Daardoor kon ik eindelijk weer eens lekker fotograferen. De camera heb ik volledig handmatig ingesteld zodat ik zelf de instellingen kon bepalen. Normaal gesproken is het lastig om in het donker verlichte objecten te fotograferen als je de camera de instellingen laat bepalen. Ook de scherpstelling heb ik handmatig gedaan en voor het afdrukken heb ik een kabel-afstandsbediening gebruikt om trilling van de sluiter te voorkomen. Het is een hele serie geworden, ik plaats ze daarom in gedeelten.

Deze olifanten waren helemaal opgebouwd uit serviesgoed, de oren zijn borden en de slurf en de poten zijn op elkaar gezette bekers!

Binnenkort de volgende serie.

4 thoughts on “Confusius China Light Festival Haren”

 1. Hà Lenie, heb je mooi gedaan!
  De belichting is prima.
  Prachtige objecten staan daar, ik ben benieuwd naar de volgende serie,
  groetjes Greet

 2. Hoi Lenie
  Het is een super mooie serie geworden
  mooi duidelijk en scherp!
  Fijne zondag.
  🙂

 3. Hoi Joke, bedankt voor je reactie! Met een camera als die van jou zal het zeker gemakkelijker gaan. Mijn camera geeft toch veel ruis als ik het hem zelf laat doen, dus ik voorkom het liever dan dat ik het achteraf moet verwijderen. Ik zag ook veel mensen met pocketcamer’s flitsen, vraag me ook af of dat iets geworden is. Af en toe moest ik ook wel een poosje wachten tot andere mensen doorgelopen waren, maar zes rijen dik was het gelukkig niet 😉

 4. Hoi Lenie,
  Ze zijn prachtig, heel mooi gelukt. Toch kun je ook de camera de instellingen heel goed laten bepalen, is mijn ervaring met de 5DmkII in ieder geval wel. Heb zelf op Oudejaarsavond veel avondopnamen in Disney gemaakt, statief gebruiken was onmogelijk vanwege de drukte, dus hoge iso e.d. en de sluitertijd in de gaten gehouden. Ze zijn prima gelukt. Natuurlijk had ik liever vanaf statief gefotografeerd maar rond zo’n parade in de avond is het zo druk dat daar de ruimte niet voor is, je moet op de stoep blijven en daar staat men zes rijen dik. De resultaten zijn prima, het kan dus echt wel al willen sommigen je wel eens anders doen geloven 🙂
  Maar dit is echt hartstikke mooi, prachtig gemaakt, ben benieuwd naar het vervolg.

  Groetjes, Joke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.