Een flinke bui

Afgelopen zondag aan ┬áhet eind van de middag hadden we hier een enorme regen- en onweersbui. In korte tijd viel er bijna 20 mm water. Ook onweerde het nogal en vooral het weerlicht was opvallend, het flikkerde maar door. Omdat het niet echt donker was dacht ik niet dat ik foto’s kon maken. Toen de bui lang aanhield heb ik het toch maar geprobeerd en gelukkig is het gelukt:

Deze foto nam ik vanuit de slaapkamer, de flits loopt van boven naar beneden door het beeld.

Bij onze vijver zat ik laatst ‘s avonds met een kop koffie en toe scheen de zon net nog op het veenpluis. Inmiddels is het helemaal uitgebloeid, maar ik vind het zo toch wel een mooi plantje:

Bij de gele lis vloog steeds een insect die ik op de foto probeerde te krijgen, maar het lukte niet erg. Op de computer zag ik dat het beestje best wel leuk is geportretteerd, gezien de achtergrond ­čśë
Het beeld is David (van Michelangelo) …..

One thought on “Een flinke bui”

  1. De bliksem is in het donker dan wel mooier, maar het is je gelukt!
    Mooi spul dat veenpluis! En inderdaad grappig die locatie van het insekt:-)
    groetjes, Lia

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.