Fotoclub druppel

Deze foto is het uiteindelijk geworden:

Omdat er hier en daar hele heldere druppeltjes omheen hangen vind ik deze het mooist. Het is op de volgende manier tot stand gekomen: ik heb de bakplaat van de oven onder de keukenkraan gelegd, de randen steunden op het aanrecht boven de gootsteen. De kraan heel voorzicht geopend tot er druppelsgewijs water uit kwam. De plaat steeds weer afgedroogd want het leek me het mooist om de 1e druppel te fotograferen. Dat is niet helemaal gelukt 😉
De camera stond op statief en verder heb ik een losse flitser gebruikt. Het objectief is de macro 100 mm, diafragma 2.8 en sluitertijd 1/80.  Al met al was het een klusje van een paar uur. Maar erg leuk om eens te proberen.

3 thoughts on “Fotoclub druppel”

 1. @Joke, op de fotoclub vonden ze ‘m wel mooi. Er waren nog een paar foto’s met druppels en één daarvan hebben we uitgekozen tot foto van de maand. Binnenkort op de site van de Fotoclub Borger-Odoorn.

 2. Die is echt hartstikke mooi geworden Lenie, ik vind de weerspiegeling ook prachtig, dat heb je weer niet als je een bak water gebruikt zoals ik destijds gedaan heb. Dit is echt een heel goed idee om het zo te doen, krijg zin om ook weer eens te gaan experimenteren 🙂 Ik ben benieuwd hoe ze deze op de fotoclub zullen vinden. Maar juist door de meerdere druppeltjes en spiegeling vind ik deze echt prachtig!
  Groetjes, Joke

 3. Nou, mijn complimenten hoor!!! Ik vind het prachtig gelukt.
  je bent er wel even zoet mee geweest, maar dan heb je ook wat:-)
  Als ik ooit nog eens tijd over heb dan ga ik het ook proberen.
  groetjessss

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.