Futen, balts en paring

Terwijl ik op internet al foto’s heb gezien van futen met jonkies op de rug, maken “mijn” futen eindelijk aanstalten om een nest te beginnen. Wat draaien ze lang om elkaar heen, ‘t is gewoon een spel van weggaan en terugkomen, elkaar roepen met geluidjes, elk een kant op gaan en weer bij elkaar komen… en dan tot slot het moment van de paring.
Wat mooi dat ik dat heb gezien…

Naar elkaar toe zwemmen…

Nestmateriaal aanbieden…

Roepen…

Nog meer nestmateriaal…

Kuif opzetten…

Beide de kuif opzetten…

Baltsen…

… en hét moment van de paring!

2 thoughts on “Futen, balts en paring”

  1. Mooi in beeld gebracht Lenie!
    Ik heb ook een paar keer uren bij Futen zitten kijken en mij prima vermaakt.
    Foto`s daarvan komen nog in mijn blog
    groetjes Greet

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.