Geen ijsvogel maar een eekhoorn

Vlak bij het zwembad waar ik bijna wekelijks met een groep lotgenoten oefeningen doe, is vorige week een ijsvogel gespot. Omdat ik toch in de buurt was ben ik daar gaan kijken. Maar helaas geen ijsvogel. Ik ben een stukje gaan lopen over een pad langs het water en toen ik terug liep naar de auto zag ik vanuit mijn ooghoek iets rennen over straat. Warempel: een eekhoorn, en dat in Stadskanaal. Dat had ik echt niet verwacht.

Ik heb maar wat in het wilde weg geknipt, had de camera gelukkig om de nek hangen. Een scherpe foto was leuk geweest, maar deze laat wel duidelijk beweging zien 😉
Terug naar huis reed ik door het veld en zag een grote buizerd vliegen:

Ik hoopte op een ruigpootbuizerd, een vrij zeldzame soort die hier in de winter nog wel eens voorkomt. Een ruigpootbuizerd heeft een witte staart met een donkere eindband. Ik zag hier ook wat wits aan de achterkant, maar toen ik ‘m later in een boom zag zitten, zag ik aan de staart dat het een gewone buizerd was:

One thought on “Geen ijsvogel maar een eekhoorn”

 1. Die eerste is goed te zien dat het om een eekhoorn gaat.
  De beweging geeft een enorme actie weer.
  Het is al zo moeilijk om deze beezssie`s te vangen.
  Tis je gelukt!
  Met je nieuwe lens?
  🙂

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.