GEEN WINDMOLENS IN DE VEENKOLONIËN

Nee, echt niet!!! Ik schrok er echt van toen ik hoorde dat “het Rijk” van plan is om hier bij ons in de gemeente Borger-Odoorn even 70 windmolens neer te poten…. Gelukkig is de gemeente er ook tegen, op diverse sites las ik er over, waaronder die van RTV Drenthe.
Dat zou nog eens horizonvervuiling zijn hierzo. Ik moet er niet aan denken. Je ziet ze hier langs de Duitse grens ook al van grote afstand staan, bij Bourtange bijvoorbeeld. Maar die staan dus op Duits grondgebied.


Deze windmolens staan bij de Eemshaven-

Het enige alternatief wat je zou kunnen bedenken is om er dan ook een aantal aan de Nederlandse kant van de grens te zetten, als het dan toch moet… maar niet hier, midden in het veld. Ik ben wel voor “groene energie”, maar volgens mij helpt het allemaal niks. Ik las in de krant dat we met z’n allen steeds meer elektriciteit verbruiken. Dus wat je ook probeert door bijvoorbeel spaarlampen of led-lampen te gebruiken, je hebt er niks aan. Niet voor je eigen portemonnee want de prijzen gaan toch alleen maar omhoog. Maar ook niet om je eigen verbruik omlaag te krijgen want blijkbaar gebruiken al onze “huis-tuin-en keukenapparaten” steeds meer stroom. Dus… laat maar zitten die molens.

2 thoughts on “GEEN WINDMOLENS IN DE VEENKOLONIËN”

  1. Hier staan er ook heel wat, heb er niet zo’n moeite mee aangezien het een verkavelingsgebied betreft. Groene energie helpt denk ik wel maar je merkt er weinig van omdat we met zijn allen ook al meer gebruiken.
    Molens vind ik op zich een goede zaak maar niet op plekken die van historisch belang zijn of nog puur natuur zijn, laten we de natuur die we nog hebben wel onaangetast behouden!
    Groetjes, Joke

  2. Bij mij heeeel dicht in de buurt – bij ons aan de weg – zijn ook deze plannen… . Geen 70 stuks, maar 14. En weet je wat ooit het argument was van de provincie?? Ze verwachten in onze omgeving geen tegenstand… .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.