Inwoners van Kreta

Ik vind het mooi om mensen te fotograferen in hun omgeving. Maar het is gauw een inbreuk op hun privacy dus als het even kan dan vraag ik natuurlijk toestemming voor een foto. In onderstaand geval lukte dat niet, want wij stonden voor een kruising te wachten en rechts van mij zag ik deze vrouw zitten.

Onderstaande vrouw heb ik wel gevraagd om toestemming, ze knikte mij vriendelijk toe en bleef even staan:

We kwamen door dorpjes in de bergen en zagen mensen in hun eigen omgeving. Het gaf ons de indruk dat het daar erg armoedig is. Vanuit de auto nam ik een aantal foto’s, die daardoor niet scherp zijn, maar toch een impressie geven.

Deze vrouwen wilden onze aandacht trekken zodat we zouden stoppen en hun zelfgemaakte producten zouden kopen. Wat mij nog steeds voor ogen staat is het beeld van een oud mannetje dat beide armen op en neer bewoog om onze aandacht te trekken. Door die beweging keek ik die kant op en zag naast hem een oud vrouwtje. Hun huisje zou bij ons een bordje “onbewoonbaar verklaard” op de muur krijgen. Het vrouwtje keek hoopvol op of wij ook zouden stoppen.┬áDat zie je dan allemaal terwijl je er voorbij rijdt in je huurauto. Ik was er stil van. Het leek allemaal zo armoedig. Een sterk contrast met de wereld beneden in de grote stad.

4 thoughts on “Inwoners van Kreta”

 1. Ja ja laten we ons vooral realiseren hoe goed we het hier hebben. De mensen daar hebben het momenteel erg zwaar denk ik. En deze molens zijn schitterend. Dat is andere koek met de geplande windmolens in onze veenkolonien
  @ Zou je een stem bij me uit willen brengen? Sta genomineerd te zijn met een foto van Klooster Ter apel bij Nat. Geographic.

  Bij voorbaat dank

 2. Er is nog veel armoede in de zuidelijke landen en nu komt alles dubbel hard aan.
  Doordat ze aan actieve verkoop van hun koopwaar doen bewijst dat er geld op de plank moet komen.

  Mooi in beeld gebracht Lenie.
  ­čÖé

 3. Dat geeft zeker een dubbel gevoel.
  Het is er zeker veel armoediger dan in de grote stad.
  Wat zit die eerste mevrouw dik ingepakt..neem aan dat de temperaturen goed waren.
  Groetjes

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.