Julianapark en Roodkapje en de wolf

Voor de fotoclub hadden we deze maand de opdracht om een foto te maken in een tuin of park. Ik ben daarvoor naar het Julianapark gegaan in Stadskanaal. Slechts een paar kilometer van ons huis eigenlijk. Ik heb wel even gewacht met foto’s maken tot alles weer een beetje uitgelopen en kleurrijker was, anders wordt een foto gauw saai. Achteraf vond ik het best bijzonder dat je in zo’n parkje zo veel mooie plekjes hebt. Mooi om er even foto’s van te maken!

prieel

treurwilg
treurwilg

beukenhaag

De beukenhagen zijn favoriete plekken voor bruidsfotografen.

wandelen

Je kunt hier mooi wandelen…

weerspiegeling

grote Canadese ganzen

20180419-Julianapark-6

weerspiegeling

water

overzicht

Het leuke van het Julianapark in Stadskanaal vind ik nog altijd het beeld van Roodkapje en de wolf! Toen ik ongeveer drie jaar was (denk ik) ben ik er samen met mijn zus op de foto gekomen en dat geldt voor heel veel mensen in die jaren en uit die omgeving 😉  en waarschijnlijk nu ook nog wel?

bij roodkapje (1963)
bij roodkapje (1963)

Heel bijzonder was het, toen ik in 2010 even in het park kwam, dat Roodkapje daadwerkelijk een rood kapje om had! Iemand had de verfkwast gehanteerd, erg grappig! Maar het is er gelukkig ook weer vanaf, want het hoort niet bij dit beeld.

roodkapje en de wolf
roodkapje en de wolf

Nu, anno 2018, staat het beeld er nog zo bij, mooi schoongemaakt en het wordt goed onderhouden. Het lijkt op onderstaande foto alsof er iemand flink aan het boenen is geweest…

53 jaar later
53 jaar later

Het Julianapark is ontworpen door architect J. Vroom jr. omstreeks 1935. Het beeld van Roodkapje en de wolf is gemaakt door Kees de Kruijff in 1959. Ik heb er al eerder over geschreven dat het beeld ooit verwijderd zou worden. Daar is toen zo veel ophef over ontstaan met als resultaat dat het beeld er nog altijd staat.

 

2 thoughts on “Julianapark en Roodkapje en de wolf”

  1. Sabrina’s, het is hetzelfde beeld. Alleen bij de onderste foto kun je zien dat het is schoongemaakt waardoor details wegvallen. En het standpunt van waaruit de foto gemaakt is is ook iets anders, daardoor lijkt het gezicht anders.

  2. Het complete beeld is anders kijk maar eens naar het gezicht en de mand.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.