Klein geluk: zwarte ibis

Soms heb je het: geluk. Vandaag had ik het geluk 3 (voor mij) nieuwe vogelsoorten te kunnen zien en te fotograferen waarmee mijn lijst en vogelalbum op 125 komt! Via fotovriendin Aly hoorde ik waar een drietal zwarte ibissen zich ongeveer bevonden. Wij zijn daar vandaag dus heen gegaan en hadden het geluk de zwarte ibissen van vrij dichtbij te zien. Wat een prachtige vogels zijn het! Je ziet allerlei kleuren in hun veren, van zwart naar groen en rood, vooral als de zon er op schijnt. Er zijn veel mensen die niks hebben met vogels, maar ik vind ze intrigerend.

Prachtig toch, die kleuren?

De zwarte ibis is een reigerachtige vogel die overwintert via Marokko naar Afrika. In Nederland is dit een zeldzame soort! Op de website van de vogelbescherming staat:

“De zwarte ibis is een beetje een vreemde eend in de Hollandse bijt. Het is een vogel die zich erg thuisvoelt in de warmere moerasgebieden van Zuid-Europa. Af en toe wordt er een bij ons gezien, maar het bijzondere is wel dat dit vaak gebeurt in het najaar en winter en dat hij dan ook wekenlang op dezelfde plek blijft rondhangen. Het lijkt er op dat hij dan helemaal geen last lijkt te hebben van de kou of de regen. Met zijn rare, grote, kromme snavel eet hij alles wat hem voor de snavel komt. Vaak worden zwarte ibissen gezien in gezelschap van reigers of lepelaars.”

De overige vogels die ik vandaag gezien heb, volgen binnenkort hier op mijn weblog!

3 thoughts on “Klein geluk: zwarte ibis”

 1. Prachtig Lenie! Vogels zijn schitterend om te fotograferen, het is helemaal geweldig als je vogels als deze voor je lens krijgt!
  Groetjes, Joke

 2. Gaaf dat je deze mooie vogels in je eigen landje hebt kunnen fotograferen Lenie.
  Mooi gedaan.

  groetjes Greet

 3. De foto`s zijn prachtig geworden Lenie.
  Dit is geen klein maar groot geluk ,)
  Aankomen en ze zien waar je normaal uren voor moet zoeken.
  we waren echt spekkopers.
  ­čÖé

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.