Koolmees en egel.

Alvast bedankt voor de felicitaties! Ben altijd een week na Sint Maarten jarig 😉
Heb inmiddels 1 koolmees op de foto, met behulp van het statief, maar zo stom geweest de belichting niet goed in te stellen… @Joke: het statief kan 4,5 kg gewicht dragen. Ik zag trouwens in een paar oude nummers uit 2007/2008 nog foto’s van jou in Zoom!

 

Nadat onze Lobke ontwaakt was uit haar slaapje, ontdekte ze buiten een egel achter ‘t huis:

egel

Eerst de hond naar binnen gedaan, toen heb ik gewacht of er nog leven in de egel zat.

egel

Na een paar minuten (had ik even tijd het statief goed te zetten) zag ik ineens het spitse snuitje en de kraaloogjes en liep ‘ie er al met een gang vandoor tot het trapje. Wel een grappig gezicht, een egel op de tenen.

egel

Zo liep de egel langs de muur van de garage.

egel

… waarbij hij (of zij) me steeds goed in de gaten hield.

egel

Trouwens, een egel kan best snel lopen (let op het achterpootje 😉

En toen verdween ‘ie in de bosjes.

Bij deze foto’s heb ik veel steun gehad aan het statief! Ook heb ik eigenlijk voor het eerst mijn externe flitser (speedlite 439 EX II) met diffuser gebruikt want het was natuurlijk al donker buiten. Van de mogelijkheden van de flitser moet ik ook nog een studie maken 😉

3 thoughts on “Koolmees en egel.”

 1. Wat een leuke foto’s van het egeltjes.
  De kleuren zijn mooi en de foto’s scherp.
  grappig.
  Leuk om het allemaal uit te proberen.
  Succes en we zien de resultaten wel.
  groetjes.

 2. Hoi Lenie,
  Wat leuk die egel, je ziet ze hier ook af en toe, een vriend van ons ziet ze vrij regelmatig bij zijn praktijk. Overigens goed te onthouden je verjaardag, is gelijk met de vrouw van bovengenoemde vriend 🙂
  Ik weet dat het statief 4,5 kg kan houden, dat kon mijn vorige Manfrotto ook, echter het balhoofd hield mijn 5D met lens erop niet, zakte langzaam naar beneden. Nu heb ik een statief dat 8 kg aankan en een balhoofd dat 10 kg aankan en heb ik geen last meer van een balhoofd dat langzaam zakt.
  Ja, weet dat er in Zoom destijds een paar foto’s gestaan hebben. Sindsdien plaats ik weinig meer, ben nu alleen weer abonnee geworden vanwege de korting bij fotoalbum.nl en omdat we wel een extra statief konden gebruiken omdat Hans ook graag fotografeert. Niet om het blad zelf, er zijn betere bladen, veel beter vind ik. Maar kan zo af en toe ook nog eens wat op de Gallery zetten, daar ben ik heel actief geweest tot het veel te massaal werd en de Gallery tig keer vastliep, toen was de lol eraf. Heb er echter wel diverse vrienden aan overgehouden 🙂
  Groetjes, Joke

 3. Een mooi fotolog Lenie.
  Wat grappig dat je het egeltje zo mooi op de kiek kreeg.:)
  Zo komt je kado goed van pas 😉
  En Lobke had het wel gehad :-)))
  Fijne zondag
  🙂 Aly

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.