Naar het drents museum

Eind 2019 zijn mijn ega en ik naar het Drents Museum in Assen geweest. Zoals ik eerder al schreef werd daar gedurende een periode van twee weken, mijn foto, die ik had ingezonden voor de fotowedstrijd ‘Mien Plekkie’ , getoond. Ik moet wel zeggen dat de kleuren erg hard overkomen op mijn scherm, in werkelijkheid zijn ze niet zo fel.

mien plekkie, molenveld exloo, lenie doornkamp

Inmiddels zijn er honderden foto’s ingezonden voor deze serie, het loopt tot en met maart en je kunt nog steeds inzenden.

Tegelijkertijd is er een mooie tentoonstelling genaamd ‘Barbizon van het Noorden’. Echt de moeite waard om te bekijken. Het gaat hier o.a. om werken van Israëls, Van Gogh en Mesdag. Als fan van Van Gogh wilde ik heel graag het nieuwe-oude schilderij zien van de ondkruidverbrander. Het is misschien wel, zoals wij noorderlingen zeggen, “eelsk”, maar zo’n schilderij van Vincent van Gogh van dichtbij te kunnen bekijken, ontroert mij enorm…

Van Gogh, Onkruidverbrandertje, weed burner

Het museum heeft ook een foto aangekocht van Saskia Boelsums. Zij woont in Drenthe en maakt geweldige landschapsfoto’s in een geheel eigen stijl. Vaak zie je veel wolken in haar foto’s, ze vallen mij altijd erg op! Deze foto heeft zij gemaakt in Erica:

saskia boelsems, erica

Er waren prachtige schilderijen te zien, ook van hunebedden. Wat ik ook erg leuk vond was een project van scholieren uit Assen. Zij maakten een kunstwerk met een portret van Vincent van Gogh. Als je er dichtbij stond dan zag je alleen gekleurde vakken. Hoe verder weg, hoe beter het portret zichtbaar werd:

portret vincent van gogh

Een echte blikvanger in het museum, en veel gefotografeerd, is de witte trap. Er zijn er twee van, de ene wat groter dan de andere. Ik had alleen mijn telefoon om foto’s mee te maken, maar kon het niet laten om ook wat foto’s van die trap te maken. Erg afgezaagd, want er zijn wel duizenden foto’s gemaakt van die trap. Zoek maar eens met Google op afbeeldingen hiervan.

trap Drents museum
trap Drents museum

Inmiddels is het nieuwe jaar al weer een paar dagen onderweg. Het wordt weer tijd om de natuur in te gaan! De beste wensen voor dit nieuwe jaar, dat wens ik al mijn lezers toe!

One thought on “Naar het drents museum”

  1. Mooi Lenie dat jouw foto (s) ook door ‘anderen’ gewaardeerd word (en). Gaaf om het op die manier terug te zien!
    Natuurlijk ook de beste wensen vanuit Stieltjeskanaal.
    Groet, Geert.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.