Niet fijn met de trein!

Afgelopen donderdag ben ik voor een cursusdag naar Utrecht geweest. Ik kies dan voor het reizen met de trein want met de auto ben je toch ook lang onderweg van uit het noorden.
Maar het lijkt er op dat je met de trein tegenwoordig net zo goed in de file belandt. Regelmatig stond de trein stil of reed heel langzaam, er werd zelfs een keer omgeroepen dat we voor een rood licht stonden te wachten… Ik snap er niks meer van! Dan rijden er toch te veel treinen tegelijk op het zelfde spoor? Zowel de heenreis als de terugreis had ik zeker een half uur vertraging. Op de terugweg bleven we even na Zwolle zelfs een poosje stilstaan omdat iemand, zo werd omgeroepen, aan de noodrem getrokken zou hebben… Maar goed, op station Utrecht had ik even de tijd om wat foto’s te maken. De camera had ik meegenomen voor het geval dat… Wat een drukte met al die mensen! Dan ben je echt blij dat je weer thuis bent hoor.

mensen

Je kunt hier alle kanten op:

kiezen

 

Het is een komen en gaan van treinen.

trein

sneltrein

Trouwens de laatste twee foto’s heb ik (zonder statief) met een wat langere sluitertijd genomen om te laten zien dat deze treinen snelheid hadden. Toen ik thuiskwam was het bekende fotoblad gekomen en laat daar nou net in staan hoe je met een fotobewerkingsprogramma een stilstaande trein “nepsnelheid” kunt geven. Ja… dat is geen kunst. Daar hou ik dus niet van, zulke bewerkingen gaan mij te ver. Ik vind het juist een uitdaging om de dingen zo weer te geven zoals ze zijn. Dat lukt natuurlijk niet altijd, daarom blijft het leuk om te proberen!

4 thoughts on “Niet fijn met de trein!”

  1. Moet ik inderdaad ook niet aan denken, pak toch meestal de auto maar en dat is hier inderdaad ook niet altijd een pretje, files, heel veel files ……. Maar hoef gelukkig niet zo vaak en kan dan buiten de spits om gelukkig.
    Maar je hebt er mooie foto’s aan overgehouden dus kortom elk nadeel heeft toch weer een voordeel 🙂
    En tja dat bekende fotoblad heb ik ook gehad, zodra het statief binnen is zeg ik het gelijk weer op. Ik vind het zo jammer dat ze letterlijk nergens wat dieper op ingaan en de bewerkingen zijn vaak erg amateuristisch gedaan (veelal door lezers gemaakt).
    Groetjes, Joke

  2. Je hebt er wel een mooie serie foto’s aan overgehouden! Ik wil dat ook nog altijd een keer doen: foto’s maken op een station bij kunstlicht.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.