Nog meer vogels in het Lofar gebied

Een buizerd was op jacht, net als de torenvalk waar ik eerder over schreef:

Een rietgors zat op een plek waar ik ‘m niet zou verwachten, namelijk midden op de weg. Op de foto zag ik dat hij een insect te pakken heeft, dus dat zal dan de reden zijn. Meestal zie je een rietgors…. in het riet

Onopvallend langs het water zat nog een tureluur:

Een grasmus was er ook nog:

Een kuifeendmannetje zwom druk heen en weer, misschien was er een vrouwtje in de buurt met een nest?

Op het laatst zag ik nog een meerkoet met een paar jongen, één van die jonkies zwom al een stukje bij de moeder vandaan:

Al met al zijn er dus best veel soorten vogels in dit gebied, ik weet zeker dat ik een groot aantal niet eens heb gezien!

3 thoughts on “Nog meer vogels in het Lofar gebied”

 1. Ik heb al een tijdje niet meer gekeken naar je site. Te druk met andere zaken. Maar wat een mooi foto’s heb je weer gemaakt. Binnenkort moet ik toch ook weer een keer op stap om wat vogels op de foto te krijgen. Dan zal ik het Lofar gebied ook weer eens opzoeken.
  Wat leuk dat je de pimpels zo mooi op de foto hebt gekregen. Bij ons worden ze nog steeds gevoed. Heb de kleintjes dus ook nog niet gezien. Wel zijn de koolmeesje uitgevlogen. ook hier heb ik ze niet gezien.

  Succes verder.

 2. Wat een schitterend gebied Lenie
  Daar ga ik zeker nog naar toe.
  Je had weer mooi buit deze dag.:-))
  Genieten hoor.
  Fijne zondagavond nog
  🙂 Aly

 3. Wat veel en mooie soorten heb je daar gezien!
  Een prachtig gebied lijkt me.

  groetjes, Lia

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.