Op de stok van het vogelhok

Sinds ik een aantal jaren geleden een stok door mijn voederhuisje heb gedaan (als landingsbaan voor de vogels) let ik ook veel beter op wat er zit.  We zagen zelfs heel af en toe een ijsvogel bij de vijver op de stok. Een ijsvogel is natuurlijk een unicum in eigen tuin! Maar hij is altijd zo snel weer weg. Je ziet een blauwe flits en dat was het dan. Krijg er maar eens een foto van. Maar een tijdje geleden was er bij één van de Duitse supermarkten een wildcamera te koop. Die hebben we gekocht en aan een paal van het voederhuisje geknoopt. Steeds weer spannend als ik het geheugenkaartje uitlees op de computer. Tot onze verbazing was er om de paar dagen een ijsvogelvrouwtje te zien! Zo ontzettend leuk! Elke keer op een ander tijdstip, dus het is een gok om haar eens vast te kunnen leggen met de fotocamera. Want de foto’s van de wildcamera zijn natuurlijk niet van de beste kwaliteit. Maar prima geschikt voor waarnemingen!

20161119-ijsvogel

En de volgende dag gewoon weer:

20161120-ijsvogel

 

20161203-ijsvogel

Onderstaande foto is via Facebook bij OmroepMax in de uitzending gekomen doordat boswachter André Donker een oproep deed voor foto’s in verband met het voeren van tuinvogels. Ik heb hiermee een boekje, geschreven door de boswachter, gewonnen. Erg leuk!

20161203-ijsvogel-2

Het was verbazingwekkend te zien hoeveel mussen er in onze tuin zijn. Ontzettend veel huismussen vooral, maar ook ringmussen en een heggenmus af en toe.

20161202-huismussen

Huismussen

20161202-ringmussen
Ringmussen

Verder de gebruikelijke tuinvogels:

Koolmees
Koolmees
pimpelmees
Pimpelmees

merel

Merel

Roodborst

Roodborst

Ekster
Ekster
Turkse Tortel
Turkse Tortel

Zo’n wildcamera maakt natuurlijk maar 1 richting op foto’s. Ik zag vanuit de keuken een grote bonte specht steeds naar de andere kant van het voederhuisje gaan. Daarom ben ik van de week even een uurtje in mijn schuiltentje gaan zitten. Korte tijd later kwam de grote bonte specht bij de energie-vetbollen. Toen de mussen daar massaal ook bij kwamen zitten, vloog de specht op en ging mooi voor mij op de stok zitten. Dat zijn dan de mooie momenten waarop je een iets betere foto kunt maken! Persoonlijk vind ik het ook mooi dat de rode kleuren van de specht terugkomen in de achtergrond. Dat zijn besjes van de hulst. Ook een leuke pose van de specht want meestal hangt hij aan een boom. Ik had nog niet eerder z’n staart zo gezien.

20161208-gbspechtman

Nu maar hopen dat ik de ijsvogel er zo nog een keer op krijg!

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.