Sneeuwlandschap

Vandaag heb ik met behulp van de AEB-stand (reeksopnamen) op mijn camera (Canon Eos 1000D) geprobeerd een HDR-foto (High Dynamic Range) te maken. Deze techniek heet “bracketing” en hiermee kun je foto’s maken met verschillende belichtingswaarden. Zo heb ik 3 dezelfde foto’s gemaakt met verschillende belichtingen ( -2, 0 en +2 stop) en deze weer samengevoegd tot één HDR . Dit is het resultaat:

En nog een andere:

3 thoughts on “Sneeuwlandschap”

  1. @Henderika: Bedankt voor je compliment! Inderdaad komt HDR soms onnatuurlijk over, dat vind ik ook dus probeer ik het te vermijden… Wat de sneeuwkleur betreft, ik probeer op mijn foto’s te laten zien hoe ik het zag, en dat was daar inderdaad iets blauwig. De zon zat achter een wolk en het was later in de middag. Het is niet zo dat ik allerlei experimenten doe. Het licht van buiten heeft er veel mee te maken en zorgt voor verschillende kleuren. Dat vind ik juist mooi… Wel kun je het beste de belichting iets “plussen” bij sneeuw.

  2. Je kunt niet zien dat het HDR is, en dat is een compliment. Soms komt HDR onnatuurlijk over – vind ik. Ik heb het nog nooit geprobeerd, ik weet ook niet hoe je meerdere foto’s – in lagen? – samenvoegt. Zelf vind ik sneeuw om te fotograferen best lastig: het is snel te grauw of te blauw (jouw sneeuwkleur vind ik ook te blauw). Ik blijf met de instellingen experimenteren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.