Stad

“Stad” is voor ons: Groningen. Kort maar krachtig. We waren er met een aantal leden van de fotoclub op excursie, zoals we dat noemen. Iemand had het voorbereid zodat we een uitgestippelde route konden lopen. De bedoeling was om goed te kijken naar de “gasthuizen” Als je op de link klikt dan kun je meer lezen over wat “gasthuizen” zijn. Een aantal foto’s van de gasthuizen plaats ik hier:

De gasthuizen hebben vaak een toegangspoort met een hek. Als je daar door gaat kom je op een binnenplaats. De gasthuizen worden gewoon bewoond, dus het is zaak om goed te letten op de privacy van de bewoners. Het wordt niet overal op prijs gesteld dat je loopt te fotograferen. Er worden trouwens wel rondleidingen gegeven door toeristische instanties.

In de smalle steegjes en gangetjes is het lastig een gebouw goed op de foto te krijgen met een standaard objectief. Als je over een supergroothoek beschikt (ik niet) dan heb je vaak het probleem niet dat een gebouw “uit het lood” lijkt te staan. Met behulp van fotobewerkingssoftware kun je vaak nog wel wat aanpassingen verrichten. Maar daarmee hef je het “probleem” niet op dat alles schots en scheef lijkt te zijn. Ik troost mij met de wetenschap dat oude gebouwen over geen enkele rechte muur beschikken, dus dat zal hier dan ook wel niet het geval zijn…

One thought on “Stad”

  1. Mooie impressie en foto`s van de gasthuizen Lenie.
    Juist het schots en scheve van deze hofjes en steegjes
    geven de charme van deze woon en leefgemeenschappen weer.
    ­čÖé Aly

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.