Tuinfeest

De tuinvogels hadden ook feest tijdens de kerstdagen. Aan de dakplataan had ik verschillende vetbollen gehangen en hier en daar wat zaad gestrooid. Als je er een poosje op let, zie je toch verschillende vogels voorbij komen. Even een opsomming:
koolmees, pimpelmees, merel, roodborst, ekster, vlaamse gaai, vink, heggenmus, huismus, geelgors en groenling. Ik heb ze nog niet allemaal duidelijk op de foto, maar een aantal wel:

Om de tuinvogels goed te kunnen fotograferen moet ik me wel steeds verdekt opstellen want bij de minste beweging vliegen ze weer weg. Ik gebruik hiervoor de telelens (Canon EFS 55-250 IS). Een 400 of 500 mm zou nog beter zijn….
Volgens de weerberichten komt er weer een vorst- en sneeuwperiode aan, dus het voeren van de vogels kan nog even doorgaan en daardoor het oefenen ook!

2 thoughts on “Tuinfeest”

  1. Mooie foto’s!
    Vraagje, maak je deze foto’s buiten? of wel binnen door het raam?
    Ik krijg mijn instellingen van het fototoestel niet goed, om hem geheel scherp te krijgen. Ik moet door het raam nog behoorlijk inzoomen waardoor ruis ontstaat, dat is bij jou niet zo….echt prachtige foto’s!
    Groeten Ellis

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.