Verbouwing 3

Na het leggen van de vloerverwarming werd de afwerklaag aangebracht. Dit gebeurde op de “ouderwetse” manier, met de hand. De vrachtwagen waarmee het materiaal normaal gesproken mee gebracht werd was in onderhoud. Dus was het voor deze heren even “terug in de tijd”.

IMG_0224

IMG_0226

Uiteindelijk werd het een mooie strakke vloer met hier en daar plukjes vezels ter voorkoming van scheuren.

IMG_0241

Ondertussen werden de kunststof kozijnen en dakgoten geplaatst en werd het aan de buitenkant al een heel ander gezicht:

IMG_0507

De spouwmuren werden geïsoleerd…

IMG_0559

IMG_0563

en de buitenmuren later geïmpregneerd.

Een aantal weken nadat de afwerkvloer geplaatst was, konden de plavuizen gelegd worden. Hier keken we erg naar uit want hoe zal het lijken? Je kiest iets uit in een showroom wat je aanspreekt, maar of het daadwerkelijk past in je eigen kamer is ergens wel een beetje een gok. Gelukkig vonden we de tegels nog steeds mooi en hoe meer er gelegd waren hoe meer we er van genoten.

IMG_0804

Nadat de plavuizen te belopen waren werd kon de keuken terug geplaatst worden. Een nieuw aanrechtblad geeft een heel ander aanzicht.

IMG_2590

Daarna werd alles afgeplakt door de stukadoor zodat hij zijn werk kon doen.

IMG_0854

Inmiddels zijn we een eind verder. In de keuken moet nog wat afgewerkt worden maar nog niet alle onderdelen zijn binnen. We zijn nu bezig hier en daar wat aan de muur te hangen in de kamer. De vloerverwarming is langzaam opgestart, kortom we kunnen weer wonen! Helaas zijn er ook wat dingen gebeurd waardoor er schade is ontstaan, bijvoorbeeld in de badkamer: zowel de badkuip als de wastafel zijn erg beschadigd geraakt. Ook hebben we lekkage gekregen op het platte dak van de badkamer. Dit is een klus geworden waar we niet op gerekend hadden en we zijn in onderhandeling met de bedrijven hoe de schade kan worden opgelost. Dit is geen leuke nasleep maar we gaan er van uit dat het goed komt.

Volgens de weersvoorspellingen wordt het komende week nog mooi nazomeren dus daar gaan we van genieten in onze laatste vakantieweek! Als binnenshuis alles klaar is plaats ik de laatste foto’s van de verbouwing.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.