Vogels kijken en fotograferen

Binnenkort ga ik met fotovriendin Aly naar een particuliere vogelhut die we voor een ochtend hebben gehuurd. Ik kijk er echt naar uit en hoop mooie soorten te zien en te kunnen fotograferen.
Ondertussen staat mijn door schoonzoon getimmerde vogelvoederhuisje op de vlonder naast de vijver. De stok die ik vorige winter heb gebruikt als landingsbaan voor de vogels doet ook nog steeds dienst.

20141022-koolmees2

Het voeren van de tuinvogels heb ik weer opgepakt en vooral de huismussen hebben het er druk mee. Ook is er steeds een koolmeesmannetje die zorgt dat hij zijn portie krijgt.

20141022-huismusman

De grote bonte specht liet zich zien en verder was een ekster ook nadrukkelijk aanwezig. Vanonder onze nieuwe overkapping in de tuin heb ik een mooi droog en windvrij plekje om de vogels te observeren en te fotograferen. Er gaat nog van alles aan de tuin veranderen en ik hoop volgende jaar een eigen vogelhutje te hebben ­čśë

Op mijn statief heb ik nu een zogenaamde swinghead, een beweegbare (schommel)kop die zorgt voor een betere balans van de telelens. Ook valt er sneller mee te reageren op bewegende onderwerpen, zoals vogels. Bovenstaande foto’s heb ik gemaakt met behulp van de swinghead. Het is op deze manier ook veel minder belastend voor mijn handen, kortom: ideaal!

swinghead

Met dank aan Hans Wolters die mij tipte over een spectaculaire aanbieding van deze swinghead ­čśë

2 thoughts on “Vogels kijken en fotograferen”

  1. Wow mooi Lenie! En handig die swinghead, dat lijkt mij ook nog weleens wat aangezien mijn handen ook niet altijd willen wat ik wil.

    Groetjes,Joke

  2. Succes in de vogelhut, gezellig met Aly. Hoop dat er veel vogels komen. Hier ook nog alleen maar de mussen en mezen in de tuin en eksters.
    Maar afwachten of er een strenge winter komt, dan willen ze wel. Heerlijk om weer vogels te fotograferen en liefst andere soorten in de tuin.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.