vogels, schapen en bos

Via de fotoclub doe ik drie avonden mee aan een cursus fotoreflectie. De laatste opdracht die ik daarvoor heb is het fotograferen van landschappen, daarbij letten op compositie, kleur, etc. Inmiddels heb ik besloten welk landschap ik uitkies. Ik blijf daarvoor dicht bij huis, want door de familieomstandigheden ondernemen we geen uitgebreide trips.
Vandaag was mijn plan een begin te maken met de opdracht, maar het weer is nog steeds niet optimaal. Daar komt bij dat heel wat vogels mijn aandacht trokken en ik zag een aantal vogels die ik nog niet eerder gezien had. Dus… hier weer een paar vogels:

grote bonte specht
grote bonte specht

boompieper
boompieper

Tot slot zag ik nog twee wulpen (tenminste dat maak ik er van na een zoektochtje op internet):

wulp

wulp

Als ik deze foto zie, dan vind ik het best leuk hoe deze geworden is: met een 100-300 mm lens zonder stabilisatie en zonder statief…

Op een dijkje liepen deze bonte schapen, ze kwamen nieuwsgierig dichterbij:

bonte schapen

Vanaf deze plek keek ik richting het huis waar wij 11 jaar gewoond hebben:

uitzicht

Achter mij het productiebos:

2 thoughts on “vogels, schapen en bos”

 1. @Joke, mijn eenbeenstatief lag in de auto, ik had de driepoot bij me. Bij vogels in de lucht red ik het ook niet met de eenbeen…
  Die lens is tweede hands via rabbitmountain je weet wel. Het viel mij ook steeds op dat er vaak blauwe randjes verschijnen… is dat een fout van de lens of kwaliteit? Paars zie ik niet trouwens, ook niet op mijn laptop.
  Ik weet dat de foto’s niet allemaal scherp zijn, maar gezien de omstandigheden dacht ik het kan nog. Misschien moet ik de lat wat hoger leggen en zulke foto’s gewoon weglaten??

 2. Hoi Lenie,
  Heb je de 100-300 gekocht? Ik denk dat een eenbeen statief voor jou erg handig zou zijn, ik denk dat je dan een stuk scherper resultaten krijgt. Overigens ziet vooral de vijfde foto bij mij erg paars, vooral de takjes e.d. lijkt mij op chromatische aberatie, een lensafwijking zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Chromatische_aberratie
  Het is overigens via de raw-verwerking in photoshop nog wel goed te corrigeren.
  De bonte specht en de aalscholver zijn echt prachtig, de andere foto’s zijn naar mijn idee wat onscherp maar dat is ook niet zo vreemd uit de hand en zonder stabilisatie.
  Groetjes, Joke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.