Week 43 van het 52 weken Fotografieproject

“Landschap” is deze week het onderwerp. Mogelijkheden te over, maar deze week was het laatste momentwerk omdat ik er even niet aan gedacht had. Maar vandaag had ik nog een kans een foto te maken want wij maakten een ritje met de Museumspoorlijn STAR van Stadskanaal naar Musselkanaal. Het was de laatste rit voorlopig die naar Musselkanaal ging. Ik ben daar opgegroeid en het leek me leuk om er nog eens met een trein doorheen te komen. De toestand van het spoor in Musselkanaal is dermate slecht dat het niet meer vertrouwd is daar regelmatig met de oude stoom- en dieseltreinen te rijden. Vandaar dat de route in het vervolg tot Nieuw-Buinen gaat en terug. Je kunt ook van Stadskanaal naar Veendam, zie voor dienstregelingen www.star.nl

Maar goed, mijn landschapsfoto heb ik dus vanuit de stoomtrein genomen. Leuke bijkomstigheid vond ik de stoom die voorbij waaide. Daarbij kleurde de lucht al wat rood door de naderende zonsondergang. Ik heb dit ook een beetje benadrukt door te onderbelichten.

Dit landschap is kenmerkend voor onze woonomgeving, de Veenkoloniën.

Landschap

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.