Week 47 van het 52 weken fotografieproject

Deze week is het onderwerp: een productfoto. Dit soort foto’s worden over het algemeen gemaakt in het geval men iets wil verkopen. Bijvoorbeeld in folders of webwinkels zie je ze vooral. Veelal strakke foto’s met een witte achtergrond, vrijwel zonder schaduw. Ik heb een poging gewaagd en mijn opnametafel opgebouwd. Paar extra lampjes er naast en de flitser op de camera.

Mijn onderwerp had ik gauw bedacht: de oude Olympus-Pen camera die van mijn vader is geweest. Daarbij een fotorolletje die ik daarvoor ooit nog eens wil gebruiken.

productfoto

Mijn foto zal niet geschikt zijn voor welke folder dan ook denk ik. Want echt spierwit is mijn achtergrond niet, dat vind ik zo sfeerloos. Ik heb wat met de witbalans gespeeld en denk dat ik zo tevreden ben. Ook de schaduw van het polsbandje stoort mij niet om eerder genoemde reden. Het moet ook gezellig blijven toch?

Nog 5 onderwerpen en dan is dit projectje voorbij! Wordt vervolgd.

2 thoughts on “Week 47 van het 52 weken fotografieproject”

  1. Hoi Lenie,
    ik vind de foto best geslaagd hoor. Het moet er ook niet te ‘gekunsteld’ uitzien toch.
    Knap trouwens dat je het 52 weken project nog volhoud.
    Groet, Geert

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.