52 Weken fotografieproject, week 13

Een onderwerp dat mij wel past, namelijk ‘Natuur’. In de natuur voel ik mij thuis, zowel aan zee als gewoon buiten, in eigen omgeving. Daarbij spreken vogels mij het meest aan en heb ik dan ook gekozen voor vogelfoto’s die ik afgelopen week heb gemaakt.

ijsvogel

Het was een donkere, regenachtige ochtend. Na een klein half uurtje hoorde ik de eerste piep van een ijsvogel. Op een paar meter afstand ging dit vrouwtje vóór mij op een tak zitten. Af en toe maakte ze een geluidje en na zo’n tien minuten was daar ineens ook het mannetje. Terwijl hij naar dezelfde tak vloog en er op ging zitten, verdween het vrouwtje een stukje verder in de wand langs het water…

ijsvogel man

Alsof ze hem de plek wilde laten zien, kwam ze terug op de tak en bleef geluidjes maken.

ijsvogel man en vrouw

Terwijl het vrouwtje op het hogere takje ging zitten, dook de man naar beneden regelrecht naar de plek waar het vrouwtje vandaan kwam.

ijsvogelman vliegt

En zo ging het door, om de beurt naar de nestholte…

ijsvogel vrouw vliegt

Toen duurde het even voor ze terug kwam, het mannetje bleef geduldig zitten wachten op de tak:

ijsvogel man wacht

En opnieuw wisseling van de wacht:

ijsvogels samen

Gezien het zand aan haar snavel wordt er duidelijk gewerkt aan een nestholte.

ijsvogel vrouw met zand aan snavel

Ik hoop deze twee de komende tijd te kunnen volgen! Voor mij is dit één en al natuur!

 

 

2 thoughts on “52 Weken fotografieproject, week 13”

 1. Hoi Lenie,
  Kwam bij je kijken of je nog een Kraanvogel in de lofar ‘gevangen’ had maar val van mijn stoel van je ijsvogel-serie. Wat is dit fantastisch! Driedubbel petje af!

  Groetjes,
  Ans

 2. Kijk, dit is leuk om mee te maken Lenie.
  Prachtig vastgelegd ook. Ben benieuwd naar het vervolg…
  Fijn weekend,
  Geert.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.