Boze ganzen bij het vierde verlaat

Laatst was ik in de omgeving waar ik ben opgegroeid (bij het vierde verlaat van het Stadskanaal in Musselkanaal) wat foto’s aan het maken voor de cursusopdracht

Musselkanaal

Ik zag in een zijkanaal wat eenden en wilde er een foto van maken. Ineens achter mij een sissend kabaal en daar kwamen vanuit het niets een paar ganzen op me af…

boze ganzen

De grijze was het meest brutaal… Ik ging maar gauw weer in de auto… Ik weet niet wat voor soort ganzen dit zijn, vooral door die witte band bij die grijze. Of ze zijn gedomesticeerd, dat kan natuurlijk ook.

Vierde Verlaat

Het vierde verlaat wordt ook wel “sapsverlaat” genoemd. Een jonge man ging bezig met het vullen van de sluis omdat er een plezierbootje in aantocht was vertelde hij. Op mijn beurt vertelde ik dat ik in deze omgeving was opgegroeid. Daarop vroeg hij of ik dan wist in welke woning de vroegere brugwachter had gewoond en dat kon ik hem vertellen. Ik voelde me toch wel “op leeftijd” ­čśë

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.