Buizerd en tapuit

Tja, als ze dan toch vlak voor me zitten, dan natuurlijk ook foto’s maken:

Een buizerd op zijn uitkijkpost. Zo dicht kon ik er nooit eerder bij komen…

Deze tapuit viel mij op door de witte stuit die ik zag toen het vogeltje opvloog van de weg op dit hek. Dit vogeltje staat op de rode lijst want er is een afname van deze soort geconstateerd. Vandaag zag ik er in ieder geval twee!

Voor de duidelijkheid heb ik deze foto flink ingezoomd. De kwaliteit (scherpte) wordt dan iets minder, maar vooruit: een kniesoor die daar op let ­čśë
Voor superscherpe foto’s zal er toch ooit nog een lichtsterke lens moeten komen, maar ik ben hier al heel blij mee!

5 thoughts on “Buizerd en tapuit”

  1. Mooie opnames vanuit het Lofargebied (denk ik).
    Heb je de steppekiekendief ook niet meer gezien? Ik ben er zondag nog geweest en ook zonder succes. Ook bij mij bleef een buizerd zitten toen ik met de auto stopte. Van heel dichtbij heb ik hem op de foto gekregen.

    Succes met fotograferen.

    Johan

  2. Mooie foto’s !!! Zie je niet iedere dag voorbij je lens komen.
    Gezellig weekend en groetjes

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.