Buizerd, nijlganzen, reeën…

Vanmorgen had ik een afspraak in Exloo en op de terugweg reed ik door “het veld” op zoek naar een buizerd. Die wil ik zo graag scherp op de foto hebben… stom he?, dat probeer ik al zowat een jaar. Ze zitten hier veel langs de wegen in het veld maar zitten blijven ho maar… In ieder geval zag ik er één en ik zette de auto aan de kant. Paar foto’s gemaakt, maar gezien de afstand twijfelde ik of het wel scherp genoeg zou zijn.

buizerd

Intussen hoorde ik kleine vogeltjes tjilpen, ze leken wel wat gelig aan de onderkant. Ik dacht dat het gorsjes waren maar kon ze niet goed zien. Toch vond ik het een mooie uitdaging om te proberen ze vast te leggen. Maar ze verdwenen steeds weer op de grond en toen ik naar de lucht keek zag ik weer andere vogels.

Op zoek naar de gorsjes stak ik de weg over en toen hoorde ik ganzen. Het zijn denk ik Nijlganzen, een stuk of vier vlogen naar beneden op het land.

Toen hoorde ik een hele groep ganzen en ik maakte een foto van de vliegende Canadese ganzen. Ik keek op het schermpje van de camera om te kijken of het iets geworden was… nee dus.

en toen zag ik voor mij een paar reeën! Jippie!!!! Dat is het mooiste van alles wat er los rondloopt vind ik haast… Zo mooi!

reeën

Voorzichtig liep ik dichterbij, zowat tot de enkels in de blubber, maar dat was van later zorg! Ze waren rustig aan het grazen. Ondertussen vlogen de gorsjes, of wat het ook voor vogeltjes zijn, nog steeds om mij heen.

 

5 thoughts on “Buizerd, nijlganzen, reeën…”

 1. Prachtig he die reeën, ik zal je zeggen dat we er gisteren weer langs reden en toen liepen er wel 20! Om koud van te worden, zo mooi!

 2. Wat een prachtige ontmoetingen zeg! Vooral die reeën in het open veld moet geweldig geweest zijn! Dat zie je hier nou weer niet 😉
  Groetjes, Joke

 3. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO……….
  Wat een prachtig geluksmoment heb je op de kiek gezet.
  Daar gaat het bloed wel sneller van stromen hoor als je dit tegenkomt 🙂
  Zit hier met mijn neus bijna in mijn beeldscherm om niets te missen van je log
  Schitterend!!
  Fijn weekend
  🙂 Aly

 4. Mooi en dit was bij Exloo, moet ik daar eens nodig heen.
  Kom er zomers wel eens, mooi daar.
  de buizerd zie ik onderweg ook regelmatig,maar nog nooit gelukt om op de foto te krijgen.
  Maar we blijven het proberen.
  Ik moet morgen op mijn vrije dag mijn huishoduen doen ;-(
  maar als het weer een beetje redelijk is, ga ik nar buiten en doe het zondag, want dan voorspellen ze regen …
  Prettig weekend en groetjes.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.