De draad weer opgepakt

Mijn vorige blog is inmiddels dik twee maanden geleden. Ik schreef dat wij nergens heen gingen, ook niet met de camper. Inmiddels is dat allemaal wat versoepeld, gebleken is dat wij best af en toe even weg konden in de buurt om vogels te kijken. Hier in het Noorden van het land waren en zijn in verhouding weinig slachtoffers gevallen door het coronavirus… gelukkig! Maar beangstigend vind ik het wel hoor. het is werkelijk te hopen dat er een goed medicijn beschikbaar komt. En we moeten er echt rekening mee blijven houden voorlopig.

buizerd
Buizerd

De draad van het bloggen pak ik bij deze weer op. We zijn net terug van vakantie, dat verslagje en de andere uitstapjes staan op ons camperblog.

Verder heb ik de afgelopen tijd ook mijn vogellijst kunnen aanvullen met wat nieuwe soorten:

Rosse stekelstaart, Sprinkhaanzanger, Temmincks Strandloper, Morinelplevier en Grauwe vliegenvanger.

De foto’s van deze vogels komen binnenkort wel langs.

wilde zwaan
Knobbelzwaan

Mijn gezondheid was de afgelopen maanden ook niet geweldig, ik heb flink last gehad van een ‘aanval’ van het syndroom van Tietze, erg vervelend en beperkend. Ook mijn handen beperken mijn dagelijkse bezigheden enorm. Het is vallen en weer opstaan. Ook een reden dat ik niet zo veel gefotografeerd heb.

doorkijkje

Maar altijd zijn er weer lichtpuntjes die je stimuleren om weer door te gaan. Geluk zit vaak in kleine dingen (of kleine mensjes, zoals de kleinkinderen).

graspieper
Graspieper

In maart waren we trouwens nog in Diepholz geweest om kraanvogels te kijken. In het najaar zijn er veel meer te spotten, maar in het voorjaar kun je ze ook zien.

kraanvogels
Kraanvogels ‘s ochtends
kraanvogels
Kraanvogels ‘s avonds
kraanvogels
Grote, statige vogels zijn het.
reeën
Een sprong reeën

We zijn van plan nog eens in het najaar terug te gaan naar dit gebied.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.