De veenkoloniën in beeld

De fotoreflectiecursus via de fotoclub is inmiddels afgerond. Mijn eindopdracht was het maken van landschapsfoto’s Ik heb gekozen voor het veenkoloniale landschap omdat ik daar ben geboren en getogen.

Elke dag is het genieten van de omgeving, geen dag is het uitzicht hetzelfde, altijd ander licht en meer of minder zicht over de landerijen.
De foto’s staan op mijn website in het album van de landschappen.

 

De beoordeling  van mijn serie  was “heel goed”.

4 thoughts on “De veenkoloniën in beeld”

  1. @Joke, ik heb er over getwijfeld, maar de horizon was deze keer een bewuste keuze om die in het midden te laten. Als ik boven iets lager zou gaan dan werd de lucht zo wit en als ik onder wat lager zou gaan dan was de diepte weg. Vandaar dat ik er voor gekozen heb af te wijken van de “gulden snede”. Alvast een goed vakantie toegewenst in Aussieland!!

  2. Hoi Lenie,
    Dat is het mooie van landschappen, elke dag is het anders. Ik heb je hele serie bekeken, ze zijn prachtig! Alleen had ik bij deze de horizon wat hoger of wat lager geplaatst maar dat is helemaal persoonlijk 🙂
    Nog even dan krijg je van mij een tijdje geen reacties, de vakantie komt lekker dichtbij, merk je wel aan mijn blog 🙂
    Groetjes, Joke

  3. @Lia, die nevel die je bedoelt is zand… ook dat is een kenmerk van dit gebied. In het voorjaar als de gewassen nog niet goed volgroeid zijn heeft de bovenlaag kans met de wind mee te waaien. Dat geeft veel zand op de vensterbanken 😉

  4. Persoonlijk vind ik het landschap in de veenkoloniën erg kaal en vlak, het spreekt me niet aan, maar dat is een kwestie van smaak. Ik vind wel dat je er erg mooie foto’s van hebt gemaakt, goede composities en mooie luchten. Die foto met nevel is prachtig!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.