Drouwenerzand

Vanmiddag zijn we naar het Drouwenerzand geweest voor een boswandeling. Een prachtig natuurgebied wat je echt moet zien als je eens in de buurt bent! Er is een route van ongeveer 5 km. Daar hebben we dus 5 uur over gedaan!!! Slenteren noemen ze dat dan. Paddenstoel hier, paddenstoel daar… soms lagen we zowat languit op de grond.  De andere wandelaars keken ook zo naar ons vond  ik…. zal ook wel een stom gezicht geweest zijn. Maar goed, wij hebben weer een paar mooie foto’s kunnen maken en daar ging het om.

Sommige paddenstoelen zijn zo klein dat ze haast niet opvallen, zoals deze hier:

Ook vandaag weer een paar soorten gezien die nog niet in mijn album zaten, zoals de grote sponszwam en een stinkzwam die nog rechtop stond, dus dat is weer een mooie aanvulling. Trouwens ik heb nog steeds een serie paddenstoelen niet een naam kunnen geven, dus als iemand nog tips heeft, graag! Mijn foto’s staan in een album op http://www.leniedoornkamp.nl/gallery

2 thoughts on “Drouwenerzand”

  1. Wat toevallig, wij hebben dit weekend op een camping gestaan aan het Drouwenerzand. Ik was er nog nooit eerder geweest en was best verrast. Helaas mocht de hond niet mee het gebied in, dus we hebben alleen door het bos gewandeld, maar wel gezien dat het daar schitterend is.
    Wat zal het daar mooi zijn als de heide nog volop bloeit.
    En languit op de grond liggen doen wij ook..haha..inderdaad, je ziet sommige mensen kijken van ‘wat zijn die geschift’!!

  2. Ziet er prachtig uit daar Lenie, het was gisteren en vandaag perfect weer voor een heerlijke wandeling!
    Groetjes, Joke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.