Druk (foto) dagje…

En het eindigde zojuist met een mooie gekleurde lucht:

kleurige lucht

Zoveel kleur vanavond… heel bijzonder. Ik heb deze foto samengesteld uit vijf dezelfde foto’s maar dan met verschillende belichtingen. Dus is het een zogenaamde HDR-foto.

De dag begon voor mij met een zoektocht naar de futen in de visvijver van ons dorp. Voordat we met vakantie gingen zat de fuut nog op eieren. Ik hoopte ze nu wel met jongen te zien rondzwemmen maar helaas… geen fuut gezien. Dus zullen ze samen met hun jongen wel gevlogen zijn. Tijdens mijn rondje om de vijver ging ik mij toen richten op libelles, maar die vlogen met een behoorlijke gang rond, dus dat werd ook niks.  Wel zag ik ineens een vlinder die ik nooit eerder gezien heb:

Porceleinvlinder

Het blijkt de porceleinvlinder te zijn (Calospilos sylvata) een nachtvlinder.
Ik zag dat de bramen meest uitgebloeid waren:

Uitgebloeide bramen

Aan de kant van de vijver waar de zon het meest op schijnt waren de bramen al aan het rijpen:

Bramen

Er zitten heel veel bramen, mooi voor wat potjes jam…

Bramen

Met mijn fiets aan de hand liep ik tegen deze wegversperring op:

Spin in web

Ik heb een hekel aan spinnen en gelukkig zag ik deze op tijd zodat ik nog kon bukken. Met fiets en al ben ik er onderdoor gekropen… Het deed me al weer denken aan de herfst. Maar even later zag ik weer een paar vlindertjes fladderen:

Bruin zandoogje

Een bruin zandoogje (Maniola jurtina) en een koevinkje (Aphantopus hyperantus):

Koevinkje

Op het laatst van mijn tocht zag ik nog een libelle langs het water zitten. Ik kon er redelijk dichtbij komen, bijna met de voeten in het water. Gelukkig had ik uit voorzorg laarzen aangetrokken.

Libelle

Even later zag ik een hele mooie libelle, een felblauwe kleur schitterde in de zon. Maar hij was me iedere keer te snel af. Ik was bezig de fotospullen weer op te bergen toen ik ineens een blauwe flits in mijn ooghoek zag. Op een paar meter afstand zat die mooie libelle op de grond (mij uit te lachen leek het).

Gewone oeverlibelle

Gelukkig heb ik hem nog wel kunnen vastleggen! Het is denk ik een gewone oeverlibel (Orthetrum cancellatum). Een mooie toegift aan het eind van mijn tocht. Toen ik thuiskwam was het al half twee. Hoe kan het toch steeds dat de tijd zo snel gaat???

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.