IJzel…. spekglad dus!

Aan het begin van de avond begon het te regenen met als gevolg dat het spekglad werd. Nu is er vlak bij ons huis een bocht in de weg gelegd, een paar jaar geleden. Om de snelheid te beperken uiteraard. Niet dat het helpt, want onze ervaring is dat men nu vlak voor de bocht op de rem gaat en flink gas geeft als men de bocht weer uitkomt. Dus voor omwonenden meer overlast, wat geluid betreft. Maar dat is een andere discussie.

Vandaag kwamen de hardrijders flink aan hun trekken, we stonden gezellig allemaal voor het raam in de buurt om toe te kijken hoe de een na de ander slipte op de spekgladde weg. Mijn man liet de hond even uit en binnen die tien minuten konden vier automobilisten de bocht niet halen. De een na de ander schoof door of schoof opzij tegen één of meerdere paaltjes aan. Het was gewoon sensationeel om naar te kijken. Drie van de vier stapten uit om de schade op te nemen, maar gingen gauw weer verder. De vierde is niet eens de auto uitgeweest, terwijl die in mijn ogen de meeste schade moet hebben. Ongelooflijk…..  Ik kon het niet laten, heb wat foto’s gemaakt met het gevaar zelf onderuit te gaan. Gelukkig is dat niet gebeurd. Jammer genoeg heb ik er geen brokkenpiloot op staan. Zo snel kon ik niet lopen op het ijs!

spekglad

Links zie je de achterlichten van een auto, de bestuurder neemt de andere weghelft om de bocht door te komen.  Rechts zie je de paaltjes die geraakt zijn en de sporen op de weg en in het gras. De sneeuw die verspreid ligt, lag allemaal op één hoop maar is weer losgereden door de brokkenpiloten.

ijzel

Hier ook een auto die de andere baan neemt, anders redt ‘ie het niet!

4 thoughts on “IJzel…. spekglad dus!”

 1. Ha, ik weet je toch te vinden he? Ik reageer even op dat plasticafval verhaal. Bij ons was er misverstand over de ophaaldag. ‘t Bleef te lang liggen dan is zo’n afvalmand DE oplossing: stief bedankt veur de tip!!!

 2. Het was hier ook zo glad gisteren en vanmorgen bah niks aan.
  Maar de meeste rijden nog steeds te hard en halen in zo dom.
  Ik was vanmorgen op de fiets en dacht gaat wel, had ik niet moeten denken. want slipte er onderuit ;-(
  Geen pijn gedaan maar toch, je voelt je zo stom ;-)))
  Kon haast niet omhoog ook 😉
  Van mij mag het warm water regenen hoor.
  Wel spannend om op zo’n hoek te gaan fotograferen, nog gevaarlijk ook.
  Groetjes.

 3. Zo best glad bij jullie, hebben we hier gelukkig niet gehad, temperatuur is erg snel opgelopen en het dooit nu behoorlijk maar morgen weer sneeuw …….
  En wat die verkeersmaatregelen betreft, dat hebben we hier ook, van die leuke sluisjes en zo, helpt dus absoluut niet!
  Overigens ene e-mail abonnement opgezegd en een nieuwe op een ander mailadres aangemaakt 🙂
  Groetjes, Joke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.