In en rond onze tuin

Wat een zomer hebben we weer. Heerlijk om in de tuin te zitten. Achter bij onze blokhut in de schaduw van de kastanjeboom is dan de beste plek. Soms was het zelfs daar te warm en bleven we binnen. Deze dagen is het opnieuw weer erg warm. Dan maar weer wat meer naar binnen en foto’s uitzoeken. We zagen dit seizoen een aantal houtduiven nestelen in onze tuin. Ze vlogen af en aan. Hier een houtduif met nestmateriaal:

houtduif

Aan de voorgevel van ons huis nestelen al jaren huiszwaluwen. Dit jaar zijn ze laat gekomen en dus hadden ze ook later jongen. Op een gegeven moment zat er een jonkie voor het huis op de stoep. De kleinkinderen vonden het zielig en dachten dat ‘ie dood ging. Maar ik zei: mooi laten zitten, want deze wordt niet vergeten door de ouders. En net zoals ik zei: we zagen dat het jonkie gewoon gevoerd werd, op de stoep, in het voortuintje en zelfs onder mijn auto! Na een paar dagen waren alle jongen uitgevlogen en ook deze vroege uitvlieger was weg. Op dit moment van schrijven zitten er weer jongen in het nest. Hopelijk zijn ze goed aangesterkt voordat de zwaluwen weer terugvliegen naar Afrika!

huiszwaluw

Verder hebben we aan vogels ook heel wat soorten gezien: eksters, koolmezen, pimpelmezen, huismussen, heggenmus, roodborst, merel, zwartkop, gekraagde roodstaart, vink, groenling, groene specht en ransuilen. En dan ben ik ook vast nog wat vergeten.

Tja, en dan de vlinders. Die hebben we dit jaar toch niet zo heel veel gezien. De droogte van vorige zomer heeft veel schade aangericht. Toch zien we op de vlinderstruiken gelukkig wel wat vlinders, zoals deze soorten:

Groot koolwitje
Groot koolwitje
dagpauwoog
Dagpauwoog
Distelvlinder
Distelvlinder, dit jaar volop aanwezig, zelfs een invasie!
Groot koolwitje
Groot koolwitje

Dit jaar hebben we maar 2 keer een kleine vos gezien, deze soort heeft dus echt geleden onder de droogte van vorig jaar.

Kleine vos
Kleine vos
Atalanta
Atalanta
Citroenvlinder
Citroenvlinder

Ook het boomblauwtje liet zich regelmatig zien, maar helaas heb ik daar geen duidelijke foto van kunnen maken dit jaar. De fladderende beestjes zijn mij soms te snel af ­čśë

Belangrijk voor mijn volgers op Facebook:

Tot slot van dit blog wil ik de lezers die nog niet mijn blog volgen via de mail, uitnodigen om in te schrijven op mijn lijst. Je krijgt dan een mail zodra ik een nieuw blog geplaatst heb. Ik heb besloten om mijn foto’s niet meer uitgebreid op Facebook te plaatsen. Ik heb immers mijn eigen blog en het is veel dubbel werk voor mij. Door allerlei beperkingen wordt mij dat te veel werk. Daarom dit verzoek. Je zit nergens aan vast, beheert je eigen gegevens en jouw mailadres wordt nergens anders voor gebruikt. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je onderaan ieder bericht weer uit te schrijven mocht je dat willen.

Het inschrijfformulier staat rechts boven op de homepage. Bedankt!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.