Je zult hem maar in je tuin hebben…

De zwartkeellijster! Een zeer zeldzame soort voor ons land zat zomaar in Scheemda. Voor ons een dik half uur rijden, dus dat is te doen. Vanmorgen zijn we even gaan kijken in de hoop een glimp van de vogel op te vangen. Dat viel niet mee want het was ook nog behoorlijk mistig. Verder stonden er al zo’n 40-50 vogelliefhebbers waarvan een aantal maar liefst 3 en een half uur gereden had om deze vogel te spotten! Mensen uit Sliedrecht, Dordrecht, Duitsland en de wijde omgeving van Scheemda stonden rustig te wachten op het moment dat de vogel zicht liet zien. Dat gebeurde zo ongeveer om het half uur. Vanuit een spar dook hij op een voederschaaal, at snel wat en verdween weer in de bomen. Als je dan het geluk hebt je lens net de goede kant op te richten, dan h├ęb je ‘m!

Zwartkeellijster -zeer zeldzaam-

Onder deze omstandigheden maak je geen mooie foto’s, het gaat puur om de waarneming. De vogel zit namelijk gewoon in een woonwijk bij mensen in de tuin. Je kunt langs het huis de tuin inkijken. Het zal je tuin maar zijn ­čśë De bewoners waren al te zien bij RTV Noord. Ze hebben nu al een paar dagen hordes mensen voor hun huis staan en dat wordt komend weekend waarschijnlijk alleen maar erger! Net zo lang tot de vogel gevlogen is.

20180126-zwartkeellijster-2

Voorlopig laat hij zich het voer nog goed smaken.

Komend weekend worden weer in het hele land tuinvogels geteld. Dit is dan toch een hele mooie soort om in je tuin te hebben!

Je kunt meedoen door je aan te melden op https://www.tuinvogeltelling.nl/. Leuk voor de statistieken. Ik doe in elk geval mee!

 

 

 

One thought on “Je zult hem maar in je tuin hebben…”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.