Landschappen

In Zweden en in het stukje Noorwegen waar we hebben gereden genoten we erg van de landschappen. Maar het begon al op zee, onderweg van Kiel in Duitsland naar Göteborg . Het was erg bewolkt toen we aankwamen in Zweden. De rode boei vrolijkt het beeld net even op. Deze foto heb ik door het raam van het schip genomen.

Göteborg

Onderstaande foto is gemaakt in Drammen in Noorwegen:

Dramman - Noorwegen

Vanuit de camper probeer ik ook wel eens landschappen vast te leggen maar dat is natuurlijk erg lastig als je rijdt en niet kunt stoppen. Soms lukt het, onderstaande foto is gemaakt tussen Oslo en de Noors-Zweedse grens.

Noorwegen

Weer in Zweden reden we boven de grote meren langs. Prachtige uitzichten soms, veel water en veel bomen.

Zweden
Zweden
Koolzaad
aan een meer

Soms kom je langs een mooie plek waar je wel even kunt stoppen, dat was hieronder dus zo. Erg hard licht zo midden overdag, maar het was er prachtig. Veel libellen vlogen daar.

Onderweg

Die libellen vliegen vreselijk snel. Na een groot aantal mislukte foto’s zag ik er toch een redelijke tussen zitten. Ik zou niet weten welke soort libel dit is.

libel

In Malmö zijn we ‘s avonds naar de Øresundbrug gefietst. Een groot schip voer tussen de hoogste pijlers door:

Øresundbrug

Het licht werd steeds mooier naarmate het later werd. Leuke toevoeging in deze foto is de surfplank met de 2 personen erop. Persoonlijk vind ik dit de mooiste van de serie:

suppen

In Denemarken keken we bij een kalksteengroeve. Een hoge plek met een mooi uitzicht. Je stond voor een glazen wand waar je overheen kon kijken. Op zo’n moment speelt hoogtevrees mij parten en daarom nam mijn ega deze foto met mijn camera 😉

Kalksteengroeve

Nu ga ik een selectie maken van andere foto’s die ik in de vakantie heb gemaakt.

5 thoughts on “Landschappen”

 1. ik ga voor het veld met koolzaad zo mooi fris en kleurig, op een sombere dag als vandaag spat het van mijn scherm… “heerlijk “

 2. Weer een mooi verslag met prachtige foto’s. Jouw keuze van de brug is ook mijn keuze. In het verleden zijn wij ook eens gereden.

 3. Ik sluit me bij je aan Lenie.
  De imponerende Oresundbrug met op de voorgrond de surfplank vind ik ook de mooiste foto.
  De brug heeft al in verschillende films ‘mee gedaan’
  Leuk om te lezen dat alleen de brug al bijna 8 km. lang is.
  Groet, Geert

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.