Wat te doen in Zweden

In eerdere blogs schreef ik al over het dierenpark Nordens Ark dat we bezocht hadden, verder heb ik vogelfoto’s en landschapsfoto’s geplaatst. Meestal maak ik een verslag van dag tot dag, maar nu loopt het wat door elkaar. Wij zijn ook in Stockholm geweest, een prachtige stad bestaande uit 14 eilandjes. Dus je hopt van het ene naar het andere eiland met bus of boot. We begonnen met de metro om vanaf de camperplek naar het ABBA museum te gaan. Vanuit de metro was het een eindje lopen naar de boot om over te steken. Onderweg mooi uitzicht op een deel van de stad:

Stockholm

Het ABBA museum vonden we echt de moeite waard. Daarna zijn we naar het Viking museum geweest, ook erg leuk. Mijn eigen Viking mocht ook even poseren:

Viking

Lopend door de stad zag ik mooi gekleurde panden:

straatje

We zijn naar het Koninklijk Paleis gelopen (Kungliga Slottet) en hebben daar een paar uur rondgekeken. Prachtig om zo’n oud gebouw van binnen te bekijken:

stoel

Na dit bezoek zijn we de winkelstraat in het oude stadsdeel Gamla Stan ingelopen.

Gamla Stan
Graffiti

Na ons bezoek aan Stockholm zijn we langs de oostkust naar beneden gereden. We hebben ook het kasteel in Kalmar bezocht.

kasteel Kalmar
kasteelpoort
poort

Een oude vuurplaats met mooie details op de muur:

haard

De feesttafel was al gedekt:

fazant op tafel
zwaan op tafel

Ik hou van die ramen waar het licht zo mooi door naar binnen valt. Het is lastig te fotograferen, maar in de nabewerking ben ik toch met een aantal wel tevreden:

raam
treinzit

Deze foto heb ik omgezet in zwart wit omdat er een lamp met een groene gloed op scheen. Nu is de foto veel mooier vind ik:

trap
kruis
gebloemde muren
kerkzaal
Soli deo gloria

Op de koningsmantel hieronder zie je allemaal zwarte plukjes. Dat zijn staarten van hermelijnen…… Die werden hier vroeger voor gebruikt.

koningsmantel

Mooie bijkomstigheid was dat op dat moment de ‘Meet Vincent van Gogh Experience’ draaide in het kasteel. Wat indrukwekkend was dit! Hierover meer in het volgende blog.

One thought on “Wat te doen in Zweden”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.