Maan, zwanen, ganzen en blauwe kiekendieven

Gisteren zag ik een stukje van de maan, met daarachter een randje licht. Ik hoopte dat het vandaag ook nog zo zou zijn om er een foto van te maken. Het is lastig om te doen, en heel koud! Toch even geprobeerd en dit is het resultaat van vanavond:

Als het goed is dan zie je de contouren van de hele maan nog een beetje. Gisteren scheen daar nog een randje licht achter, heel apart. Net als de mooie rode lucht gisteren. Vandaag was het al anders, ja, soms ben je dan een dag te laat.

Afgelopen weekend heb ik nog een grote groep wilde zwanen gezien, om de beurt schudden ze de veren op:

Ook grauwe ganzen waren aanwezig,

evenals een groepje Grote Canadese Ganzen:

Wat ik ook zag in de omgeving van de kraanvogels was een blauwe kiekendief, een vrouwtje. En gisteren, vlak bij huis zagen we een mannetje! Die doet zijn naam meer eer aan. De foto’s zijn niet bijzonder, voldoende voor de waarneming maar niet goed gelukt. Ik laat ze toch zien zodat, wie ze niet kent, toch een indruk krijgt van deze roofvogels:

Als ik  de foto’s zo op een rij zie, dan moet ik mij echt eens verdiepen in de witbalans, volgens mij is er iets niet goed 😉

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.