Mooie ochtend

Vrijdag scheen de zon geweldig, in combinatie met blauwe lucht. Wel fris, rond het vriespunt maar heerlijk weer om buiten te zijn. Ik profiteer er van want voel mij vrij goed momenteel. Dat heb ik te danken aan een stootkuur prednison die ik van de huisarts kreeg ter ondersteuning van mijn klachten. Mijn hele lichaam heeft er baat bij en ik bruis even van energie. Helaas is de kuur maar voor vijf dagen, grote kans dat het daarna weer inzakt. Maar voor nu is het heerlijk! Ik heb zo’n twee uur gestruind van vogelhut naar bos en door het veld. Heerlijk!

20150206-bord

Als ik zo’n bord zie dan ben ik toch z├│ benieuwd wat er achter te zien is! Maar ik hou me er wel aan natuurlijk. Vooral met deze kou hebben de vogels hun energie wel nodig en is het niet goed om ze op te jagen lijkt mij.

Naar mijn idee werden er wel vogels opgejaagd door iemand die een of ander knalapparaat op het land had staan. Ik was bij de vogelhut en af en toe vlogen er groepen vogels zoals eenden en ganzen luid op.

20150206-wilde-eenden

Zo’n 60 wilde eenden tel ik hier, helemaal van slag.

20150206-toendrarietganzen

Toendrarietganzen, hier boven en onder

20150206-toendrarietgans

Vanuit de hut zag ik alleen een paar zogenaamde kleine zwanen. Dit is een zwanensoort die alleen in de winter in ons land voorkomt. Opmerkelijk is dat bij deze zwanensoort de gele vlek op de snavel bij elk individu anders is! De jongen zijn eerst nog grijzig en worden naarmate ze ouder zijn vanzelf ook mooi wit:

20150206-kleine-zwanen

Ik besloot verder te gaan en onderweg zag ik deze buizerd op een paaltje langs de weg zitten staren. Hij bleef ook gewoon zitten toen ik er even naast stopte:

20150206-buizerd

Aan de andere kant van het gebied waar de vogelhut staat kun je in de winter ook op het water kijken. ‘s Zomers gaat dat niet want dan is alles door het groen uit het zicht. Vandaag zag ik bij een wak een hele groep grauwe ganzen en wilde eenden. Grauwe ganzen kun je goed herkennen aan de roze poten:

20150206-wak

Als je op zo’n dag zo’n foto kunt maken als hier van de koolmees, dan zou je toch denken dat het lente of bijna zomer is? Ik heb trouwens al kraaien en houtduiven met takken zien vliegen en ook de eksters bij ons in de buurt zijn al druk bezig, dus de lente is in zicht! Deze koolmees zong het hoogste lied:

20150206-koolmees

Ik nam deze met mijn nieuwe camera en lens uit de hand, dus zonder statief. Verder ook niets aan nabewerkt. Valt mij niet tegen! Het zelfde geldt voor onderstaande foto, een putter. Ook een hele mooie vogel met die prachtige rode kop!

20150206-putter

De foto van de putter heb ik wel iets ‘gecropt’ want deze zat behoorlijk hoog in de boom. Daarom wat bijgesneden op de computer.

Tot slot nog 1 vogel, de blauwe reiger. Ik zag er twee vliegen bij elkaar, kon maar 1 tegelijk volgen en deze kwam best dicht bij. Ik kon hem volgen in zijn beweging en dat leverde deze foto op:

20150206-blauwe-reiger

Wat mij nu zelf opvalt aan deze serie foto’s is dat de lucht steeds anders blauw is. Daar heb ik dus niet op gelet bij het maken van de foto’s en de instelling op mijn camera. Het is wel zo dat de omstandigheden steeds anders zijn. De ene keer heb je de zon in de rug en dan weer opzij of er iets tegenin. Het is vast wel mogelijk om dat op elkaar af te stemmen maar dat gaat mijn pet nog even te boven. Mocht iemand een goeie tip hebben voor dit probleem dan hoor ik dat graag. ­čÖé

 

 

 

 

 

One thought on “Mooie ochtend”

  1. Prachtig Lenie! Een mooie dag dus met een heel mooi resultaat. Dan kun je er idd weer even tegen aan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.