Nieuw uiterlijk van mijn blog… en een dag in de stad Goslar.

Ik heb er lang tegenaan gezien, maar in feite was het heel simpel. Een ander thema voor mijn blog. Dit heeft voordelen want het is iets moderner, oogt rustiger en is gemakkelijker bij te werken met updates. Ook wordt het hopelijk beter weergegeven in alle browsers. Ik hoor graag wat mijn lezers er van vinden!

Dan nu verder met mijn geblog over ons weekje in de Harz. Wij gaan ook graag een stad in om allerlei bezienswaardigheden te bekijken. De stad Goslar heeft een rijke geschiedenis en daarover is op het internet al veel te lezen. Ik beperk mij tot wat ik mooi vond om te fotograferen.  Het eerste wat mij opviel was een boekenkast. Blijkbaar is het daar de gewoonte om op straat boeken te wisselen, extra service van de bibliotheek?

20150513-face

Maar er is nog iets bijzonders met deze foto. Als je goed kijkt, dan zie je op de derde rij van boven, aan de rechterzijkant, een boek met een gezicht. Nou wil het toeval dat precies op het moment dat ik deze foto maakte, er een vrouw met een wandelwagen liep. Haar gezicht weerspiegelt in de kast en precies op de rug van dat boek. Net alsof het zo hoort. Dat vind ik toch wel apart.

20150513-bedelen-2

Een stad leent zich er heel goed voor om foto’s te maken van mensen onder allerlei omstandigheden. Een soort straatfotografie zeg maar, dat kan best heel mooi zijn. Soms is zwart/wit beeld sprekender dan kleur. Maar mensen moeten het wel willen, als ze bezwaar maken mag je geen foto’s publiceren. In dit geval heb ik de mensen niet om toestemming gevraagd. Ik verwacht niet dat ik ze ooit nog ontmoet, en mocht iemand via mijn blog toevallig zichzelf tegenkomen, dan haal ik ‘m er desnoods weer af.

Onderstaand persoon werd erg veel gefotografeerd en hij had er geen problemen mee.

20150513-levend-standbeeld

Bij deze vrouw zou dat anders kunnen zijn. Ik heb haar er een beetje stiekem op gezet. Gewacht op het moment dat er mensen langs haar liepen. Het geeft aan dat de meeste mensen zich niets van haar aantrekken. Opvallend was dat wij een eindje verder ook zo’n vrouw zagen zitten, met een zelfde bekertje in de hand. Moet je er dan medelijden mee hebben? Ik vind dat moeilijk. Maar zo’n foto spreekt mij dan wel aan.

20150513-bedelen

We vinden het mooi om oude kerken te bekijken. Het is vaak niet gemakkelijk om daar een goede foto van te maken want er staan meestal gebouwen rondom waardoor je er geen goed zicht op hebt.

20150513-kerk

Op de Marktplatz staat het oude Raadhuis, een heel bekend gebouw vanwege een bijzondere huldigingszaal. Trap naar het Raadhuis:

20150513-trap

Glas in lood raam:

20150513-glasinlood

En het raadhuis gezien vanaf het marktplein:

20150513-Rathaus

Met dit nieuwe thema viel mij op dat de liggende foto’s verkleind worden weergegeven. Dat wilde ik nog uitzoeken. Maar bij het testen van deze pagina op mijn computer, ontdekte ik dat je de foto’s (die ik vanaf nu plaats) kunt aanklikken. Er verschijnt dan een soort lightbox en dan kun je foto’s op groter formaat bekijken en er doorheen bladeren.

Handig? Laat het weten 🙂

Dit was een deel van mijn blog over de stad Goslar, wordt vervolgd.

2 thoughts on “Nieuw uiterlijk van mijn blog… en een dag in de stad Goslar.”

  1. Waarschijnlijk is de breedte van het stuk waar je je tekst plaatst een vaste breedte. De staande foto’s en je tekst zijn ook precies zo breed en daarom worden liggende foto’s kleiner. Zou ergens in de instellingen of broncode wel aangepast moeten kunnen worden. Je hebt nu aan beide kanten een stuk wit wat eventueel ook wel benut zou kunnen worden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.