Nieuwe camera

Soms lopen de dingen ineens anders dan je verwacht. Ik kon onverwachts snel mijn camera verkopen wat mij de gelegenheid gaf om een nieuwe te kopen. ‘t Was niet zo dat mijn vorige camera niet goed was, integendeel zelfs, die had heel veel voordelen. Maar 1 nadeel waar ik steeds tegenaan liep en dat was de snelheid waarmee foto’s gemaakt konden worden. En daar loop je dan steeds tegenaan bij vooral vogels fotograferen. Dat is toch wat ik het meest doe en waar ik steeds weer op uit kom. Dus wij afgelopen week naar Urk waar de zaak zit waar ik het liefst mijn fotospullen koop. Gewoon altijd goede service en advies, geschikt qua prijs en supersnelle levering als je via internet iets besteld. In dit geval hebben we toch maar de auto genomen want je wilt zo’n camera wel eerst even in de hand hebben. We waren vrij snel geslaagd omdat ik van tevoren wist welke ik zocht en het bleek een goede keuze. Voor de kenners: het is de 7DMII geworden. Nu is het de komende tijd zaak om alle mogelijkheden mij eigen te maken, dat zal even duren. Maar de meeste instellingen zijn erg bekend omdat ik vaker een Canon heb gehad.

Wij kwamen onderweg langs Schokland en het leek ons wel interessant daar even te kijken. Er is een museum maar helaas was dat gesloten. Achter het museum ligt een natuurgebied maar gezien onze beschikbare tijd zijn we daar niet in geweest. Schokland is een dorp en voormalig eiland in de Noordoostpolder. Natuurlijk een paar foto’s gemaakt om de camera even te proberen, ik had de Tamron 28-75 als objectief geplaatst:

20150121-Schokland

Onderstaande foto is door mijn ega gemaakt:

20150121-Schokland-2

Deze foto’s vielen mij niet tegen. Weer thuis gekomen zat het roodborstje hongerig op wacht:

20150121-roodborst

Ook een pimpelmees was van de partij:

20150121-pimpelmees

De volgende dag heb ik even in de tuin in mijn schuiltentje gezeten. Eindelijk zag ik ook weer een stel vinkjes, het mannetje scharrelde op de grond en kreeg ik niet goed voor de lens. Het vrouwtje ging water drinken in de waterval bij de vijver:

20150121-vinkvr

Doordat mijn nieuwe camera een andere sensor heeft dan de vorige, heb ik nu weer te maken met een cropfactor van 1,6. Dat houdt in dat mijn Sigma telelens van 150-500 mm nu 240-800 mm weergeeft! Dat is even wennen want in onze tuin zit ik er dan dicht bovenop. Dat was goed merkbaar met het vogelhuisje in beeld:

20150121-huismus

20150121-huismus-2

Deze nam lekker een bad:

20150121-huismus-3

en zag er daardoor behoorlijk rommelig uit:

20150121-huismus-4

Genoeg te oefenen in eigen tuin!

 

 

 

7 thoughts on “Nieuwe camera”

 1. Wat leuk Lenie, Dit zal je de eerste tijd behoorlijk bezighouden 🙂

 2. Dat is een prachtige camera Lenie!Geniet ze!
  gg. Kiena

 3. Mooie foto’s Lenie. Heerlijk hoor zo’n nieuwe camera. Elke keer ben je dan weer verbaasd wat je er weer meer mee kunt dan je vorige. Nu natuurlijk nog meer gemotiveerd om mooie foto’s te maken. En ze waren al zo mooi!
  Groeten,
  Gea

 4. Hallo Lenie,

  fijne camera heb je nu tot je beschikking zeg! Komt erg goed uit de verschillende testen, dus daar krijg je vast geen spijt van.
  Ik gebruik zelf z’n voorganger, de 7D en die was al goed…
  Veel (vogel) fotografeer plezier. Het begin is al veelbelovend.
  Groet uit het besneeuwde Stieltjeskanaal,
  Geert.

 5. Mooi !! Is zeker even wennen een andere camera, lekker uitproberen in de tuin.
  Mijn zoon heeft die camera ook volgens mij. Ook nog de oude 450 D en wisselt nogal eens af, soms vind hij die oude prettiger.
  Met deze koudere dagen weer lekker veel vogels in de tuin, dus geniet ervan.
  Fijne zondag !!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.