Klein beetje winter

Vannacht is er een heel klein beetje sneeuw gevallen, jammer genoeg heel weinig ­čśë De moeite niet waard om een foto van te maken… Hier en daar wat op takjes, nog enigszins zichtbaar bij het roodborstje op de achtergrond:

20150119-roodborstje

Het roodborstje zat op de schutting te koekeloeren of er nog wat te halen viel. Natuurlijk! Speciaal voor jou een vetblok met meelwormen waar je zo gek op bent!

20150119-roodborstje-2

Maar de kool- en pimpelmezen hebben er ook al flink van gesmuld, dat is wel duidelijk. Deze foto’s zijn trouwens gemaakt door dubbel isolatieglas en daardoor niet helemaal scherp natuurlijk.

De score van mijn tuinvogeltelling heb ik gisteren doorgegeven, ik zag:

  • 2 Pimpelmezen
  • 2 Eksters
  • 1 Gaai┬á
  • 24 Huismussen
  • 4 Ringmussen
  • 1 Merel┬á
  • 1 Roodborst┬á

Omdat je slechts de score van een half uurtje tellen mag doorgeven, geeft dit geen re├źel beeld van de werkelijke hoeveelheid in onze tuin. Er zijn ook dagelijks koolmezen, een heggenmus, en soms vinken. Zelfs komen er nu regelmatig een paar fazanten.

Trouwens ik vind het erg leuk dat ik regelmatig reacties krijg op dit blog. Als je als even bericht wilt krijgen wanneer er een nieuw blog is, dan kun je je daarvoor eenvoudig aanmelden via deze link:

http://www.dithoudtmijbezig.nl/e-mail-abonnement/

Gewoon even doen!

 

3 thoughts on “Klein beetje winter”

  1. Zie hier niet veel meer vogels, gisteren lag er hier wat meer sneeuw. en toen kwamen ze wel, ook dezelfde soorten als jij hebt. Veel mezen, merels roodborstje en vinken. Wacht nog op de appelvink, komt ieder jaar wel een koppeltje. Maar vrees dat het nog niet koud genoeg is geweest. Ook de kramsvogels die er ieder jaar zijn nog niet gezien.Toch mooie foto’s kunnen maken door het glas.

  2. Ik vind de foto’s anders best scherp hoor, leuk h├Ę dat vogels tellen, heb ook mee gedaan

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.