Op de valreep

Zo aan het einde van dit hele rare, nare, vreemde jaar nog even een blog van mij. Aangezien er veel grauwe duistere dagen waren de laatste tijd, waarop het licht in huis zowat de hele dag aan was, ben ik ook weinig buiten op stap geweest. Maar af en toe was er toch een dag met wat meer licht, zo ook deze week. Nog even een paar foto’s:

Ik trof een paar mooi zwarte zwanen. Ze liepen apart van een grote groep knobbelzwanen. Prachtige soort om te zien. Van oorsprong komen ze niet voor bij ons, ze stammen af van zwarte zwanen die gehouden werden in parken en tuinen. Zo door de jaren heen hebben ze zich uitgebreid en nu broeden ze ook in ons land.

zwarte zwanen

Tussen de groep knobbelzwanen liep een eenzame wilde zwaan:

wilde zwaan

Later zag ik er nog drie van deze soort vliegen. Zo had ik dus drie soorten zwanen dicht bij elkaar.

Een sprong reeën stond in twijfel: wegrennen of niet.:

reeën

en uiteraard gingen ze er vandoor, terwijl ik best op afstand was. Maar ja, zo gaat dat.

Een eindje verder vloog een grote groep kieviten de lucht in, net als spreeuwen en kraaien. Het was maar voor even en toen zaten ze weer op de grond. Toch een mooi gezicht.

kieviten

Een leuke waarneming was ook een klapekster. Echt een soort van de wintertijd. Maar ik zie ‘m niet zo vaak. Nu had ik mazzel:

klapekster

Aan het eind van de rit zag ik een stel roodborsttapuiten. Het mannetje kwam vrij dichtbij maar het vrouwtje zat een stuk verder weg. Leuk om ze beide te zien.

roodborsttapuit man

Al met al toch een leuke soorten kunnen vastleggen. Het scheelt zoveel als de zon wat schijnt!

Bij deze wil ik al mijn lezers bedanken voor hun belangstelling, reacties en bezoeken aan mijn blog. Hopelijk word 2021 echt een beter jaar! Ik wens iedereen een goede jaarwisseling, blijf gezond!

Tot in het nieuwe jaar!

Hartelijke groet,

Lenie

2 thoughts on “Op de valreep”

  1. Hoi Lenie,
    ik zag ‘jouw’ klapekster al op waarneming voorbij komen. Gave wintergasten zijn het. Hopen dat hij een tijdje blijft. Als je dan ook nog een paar andere soorten kunt fotograferen, heb je toch weer een leuke dag gehad (en een mooi blog) 👍
    Groet, Geert

  2. Een mooie serie Lenie ook jullie het aller beste en gezond 2021.

    Bareld

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.