Orpheusspotvogel

Afgelopen weken was ik even uit de running. Nu heb ik de draad weer opgepakt en kan ik af en toe weer op stap om de natuur in te gaan. Intussen wel wat genoten in onze eigen tuin. Ik heb door een operatie en herstel helaas wat mooie vogelsoorten in eigen omgeving gemist. Maar ja, soms loopt dat zo. Uiteraard ging het erg kriebelen toen ik van morgen las dat er in Anderen een orpheusspotvogel was gesignaleerd. Deze verschilt met de ‘gewone’ spotvogel doordat hij kortere vleugels heeft. Voor ons land een zeer zeldzame soort! Voor mij een half uurtje rijden, dus daar ben ik vanmorgen gaan kijken. Er stonden al wat enthousiastelingen paraat en ze wisten mij direct de vogel aan te wijzen.

IMG_9143

Helaas zat hij behoorlijk ver weg. Maar eerst heerlijk genieten van z’n gezang, gewoonweg prachtig wat voor geluid er uit zo’n klein vogeltje kan komen!

20170524-orpheusspotvogel

Gelukkig kon ik ‘m later wat beter zien en fotograferen.

20170524-orpheusspotvogel-2

20170524-orpheusspotvogel-3

Weer een nieuwe soort op mijn lijst en dat brengt de stand op 204. Klik hier om alle 204 vogelsoorten in mijn album te bekijken. 

3 thoughts on “Orpheusspotvogel”

 1. Mooie plaatjes van deze (voor mij onbekende vogeltje) Orpheusspotvogel! Hopelijk komt die ook ooit eens voor mijn lens. Jij heb er al behoorlijk veel, maar er bestaan ontelbare soorten en ondersoorten, ze allemaal kunnen fotograferen is onmogelijk, dan moet je al de wereld rondreizen en in elke hoekje of plekje zoeken… Onbegonnen werk, maar deze zijn al heel fraai om te zien en nog leuker als je ze voor je lens krijgt of van nabij kan zien.
  Groetjes, Heidi

 2. Mooi kans Lenie en de gelegenheid prima benut. Ik zag hem / haar al op BP en waarneming voorbijkomen.
  Groet, Geert

 3. Ik had er nog nooit van gehoord zelfs, mooi vogeltje.
  Leuk dat je er weer een hebt kunnen toevoegen aan de verzameling.
  Fijn dat je weer aan de beterende hand bent.
  Groetjes en fijn weekend.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.