Prijs

Vrijdag aan het eind van de middag zijn mijn ega en ik naar Eelde gereden. Ik was namelijk uitgenodigd door “Kunstenaars van Tynaarlo” omdat ik bij de prijswinnaars hoorde van een door hen uitgeschreven fotowedstrijd. Er waren een stuk of 40 inzendingen geweest en mijn foto was bij de eerste 8. De prijs voor de acht winnaars was dat de foto een paar weken te zien was in een expositie in de bibliotheek van Eelde. Daarbij kregen we ook als prijs de foto ingelijst mee naar huis. Ik had via de fotoclub Borger-Odoorn van de wedstrijd gehoord. De kunstenaars hadden gedurende een periode ook  allerlei workshops gegeven, waaronder aan kinderen. Opvallend was dat er van de acht prijswinnaars de helft kinderen waren.

Ik heb het thema letterlijk genomen.  De foto die ik had ingezonden was deze:

Genomen in het Bargerveen tijdens de voorbereiding van een excursie voor de fotoclub.
Je ziet een wand van afgegraven veen, begroeid met mos.

De foto’s van de kinderen lieten allemaal wat anders zien, waarschijnlijk zijn dat de kunstenaars in de dop, ik zag er niets van het thema in terug. Maar het thema “plaggen” kon ook vertaald worden in “lagen”, zo hoorden we.
Op onderstaande foto zie je de meeste andere foto’s ook. De foto helemaal rechts laat ook het thema zien zoals ik het had opgevat, het is een spade die in de grond gestoken wordt. De eigenaar van die foto was er niet.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.