Rood met witte stippen…

Vrijdagmorgen liep ik al om half negen in het bos bij Exloo…

boomstammen

Onze hond moest naar de trimsalon, daarom was ik al vroeg op pad. Voor de fotoclub is het de bedoeling dat we de volgende bijeenkomst een foto van paddenstoelen hebben gemaakt. Het mooist is natuurlijk, althans dat vind ik, de vliegenzwam. Maar nergens zag ik nog vliegenzwammen in het bos. Wel andere paddenstoelen, maar die zijn niet zo kleurrijk.

porceleinzwam
(Dit is denk ik een porceleinzwam)

Later ben ik nog even naar het Molenveld gereden, dat is overwegend zandgrond en heide. Het is een erg mooi gebied, maar geen paddenstoelen. Ook was de grond er nog erg droog.

vliegenzwammen

Vanmiddag ging ik met de hond een rondje langs de visvijver lopen. Op de terugweg zag ik ineens een serie vliegenzwammen. De heenweg ben ik er ook langs gekomen maar heb ik ze niet gezien… Ik had geen camera bij me, maar wel voor de zekerheid mijn mobiele telefoon meegenomen. Daarmee kan ik ook foto’s maken en best redelijk ook. Dus, vlak bij huis, een paar vliegenzwammen. Een paar waren al kapot of deels verrot. Wie weet hoe lang ze er al stonden zonder dat ik het wist!! Ik heb ook geen idee in hoeveel tijd ze komen en gaan, maar in elk geval heb ik foto’s!

vliegenzwam

One thought on “Rood met witte stippen…”

  1. Die vliegenzwam is echt prachtig! Foto is heel fraai van kleur en contrast, de eerste drie zijn ook prachtig, alleen het histogram moet even aangepast, via de Niveaus in Photoshop, worden ze heel fraai van, heb ze even aan je doorgemaild, hoop dat je dat niet erg vind.
    Groetjes, Joke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.