Winkelweek in Musselkanaal

In het dorp waar ik ben opgegroeid wordt jaarlijks een “winkelweek” gehouden. Dat betekent dat er een week lang kermis is, het kanaal door lampjes versierd is en de winkels ‘s avonds open zijn. Het werd ook wel “100 uren actie” genoemd. Mijn zussen en ik gingen “vroeger” eens met onze ouders met de bus naar het centrum. Dat was toen een hele onderneming (hoe oud ben ik eigenlijk al?) 😉 en spannend! In het donker met de bus… ik kan het me nog zo goed herinneren dat ik al die lampjes prachtig vond. En de oliebollen! Dat was feest.  Afgelopen weekend heb ik wat foto’s gemaakt voor de fotocursus op de kermis want dat was toevallig één van de opdrachten. Dat viel niet mee moet ik zeggen, ik denk dat ik nog een keer weer ga om te oefenen.

Kermis

Kermis

De lampjes boven het kanaal vind ik nog steeds mooi, jammer dat de gloeilampen straks niet meer mogen!

winkelweek

winkelweek
Winkelweek Musselkanaal

4 thoughts on “Winkelweek in Musselkanaal”

 1. Dit was inderdaad niet gemakkelijk. De eerste vind ik ook het mooist. Bij de tweede was het probleem dat alle verlichting steeds van kleur verschoot, daarom ging het scherpstellen ook niet eenvoudig. De laatste heb ik verschillende versies van. Het bedrijf dat de verlichting verzorgd, waar de lampen dus van zijn, heeft mij benaderd voor de foto’s. Één er van stond namelijk afgelopen week in ons streekblad “De Kanaalstreek” en men vond de foto zo mooi dat ze die graag op hun eigen website willen plaatsen.

 2. Hoi Lenie,
  De eerste vind ik het mooiste, mooi belicht en scherp waar deze scherp moet zijn, de beweging wordt mooi weergegeven.
  Bij de tweede had je het beste op het bovenste deel kunnen scherpstellen en belichten om dat deel scherp te krijgen en niet te overbelichten.
  De derde is ook mooi, niet helemaal scherp denk ik.
  Maar dit is nou niet direct het gemakkelijkste om te fotograferen. Gebruik een statief en liefst een afstandsbediening bij je camera zodat die bij het afdrukken echt stilstaat, je kunt ook de zelfontspanner gebruiken, alleen heb je dan geen controle over het juiste moment.
  Groetjes, Joke

 3. Moeilijke opdracht, zou het niet kunnen denk ik, nooit zo gerpobeerd ook.
  De laatste foto is goed.
  maar actiefoto’s zijn moeilijk zou ook net 123 weten hoe de instellingen moeten.
  uitproberen.
  Succes en groetjes

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.